Begeleiding bij je aankoop in Duitsland?

aankoopbegeleiding auto duitsland

Bij het importeren van een auto hoort ook de aankoop. Niet iedereen vindt het prettig om de aankoop en onderhandeling zelf uit te voeren. Daarom helpt Importeermijnauto.nl je met aankoopbegeleiding.

Niet eng

Laten we voorop stellen dat het niet eng is om een auto te kopen in Duitsland. Wanneer je voor het eerst een auto gaat importeren roept het natuurlijk wel een hoop vragen op. Daarom helpen wij je met het kopen van je auto in Duitsland.

Een andere taal, andere gewoontes

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes. Duitsland en Nederland verschillen niet enorm, maar toch kent een Duitse autoverkoper andere manieren dan een Nederlandse. Onderhandelen gaat in Duitsland bijvoorbeeld heel anders dan in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat Duitse autodealers met kleinere marges werken? Wij hebben ervaring met aankopen in Duitsland en spreken de taal goed. Wij kunnen voor je onderhandelen en communiceren met de verkoper.

Kostenplaatje

Wij maken voordat je de auto koopt een kostenplaatje. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Hierin verwerken wij ook de BPM indicatie voor je importauto. Daarnaast houden we rekening met bijvoorbeeld het transport.

kopen auto duitsland

18 puntencheck

Wanneer wij de aankoop begeleiden voeren we een uitgebreide check uit. Zo weet je dat je een goede auto koopt. Wij communiceren met de Duitse verkoper en nemen een uitgebreide vragenlijst door. Deze lijst hebben wij zelf opgemaakt vanuit onze ervaring met auto import.

Onafhankelijke keuring

Daarnaast kunnen wij in overleg met de dealer een aanvullende keuring laten uitvoeren. Dit gebeurt door een onafhankelijk bedrijf. Bij deze onafhankelijke keuring wordt de auto kritisch bekeken en beoordeeld. Een objectief keuringsrapport over de actuele conditie van de importauto wordt vervolgens opgemaakt. Het bedrijf keurt de auto op 150 punten en maakt (detail)foto’s.

Controle

Wanneer je besluit de auto te kopen controleren wij de voertuigdocumentatie van de auto. We controleren de koopovereenkomst die de verkopende partij maakt. En we begeleiden je bij de financiële transactie.

Wil jij naast onze importservice gebruik maken van aankoopbegeleiding? Neem contact op met thebetaserver.in/importeermijnauto.

Meer weten over een auto kopen in het buitenland? Misschien heb je iets aan de volgende artikelen:

Onze ervaring met garantie op auto’s uit Duitsland

8 tips: Een auto kopen in Duitsland

Onze ervaring met garantie op auto’s uit Duitsland