Auto import populairder dan ooit

Volkswagen Golf importeren

Auto import is nog steeds onverminderd populair. De gegevens van vorig jaar lieten al een duidelijke trend zien. En dit jaar groeit het aantal import auto’s weer hard door. In de periode t/m 31 augustus werd er door het VWE een groei van 30% gemeten ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Auto import, de cijfers

Vorig jaar kwam het totale aantal import auto’s uit op 106.346. Dit aantal is gemeten over een periode van 12 maanden. In de eerste 8 maanden van dit jaar staat de teller al op 87.884. Met nog 4 maanden te gaan is het zeer waarschijnlijk dat het aantal auto’s dat uit het buitenland wordt geïmporteerd ruim hoger uitkomt dan vorig jaar.

Auto invoeren Nederland

T/m augustus 87.884 import auto’s

Populaire modellen auto import

In de auto import lijst zijn er duidelijke uitschieters, Autotelex zette de 30 populairste import auto’s van dit jaar (t/m augustus) op een rij. In de auto import top 5 vinden we de Volkswagen Golf, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Toyota Yaris en Toyota Aygo. Een auto importeren gebeurt dus zeker niet alleen in het dure segment van BMW, Porsche en Audi!

VW kopen in Duitsland

De Duitse VW Golf populairst voor auto import

Import auto jong

Verder laten de cijfers zien dat bouwjaar 2014 het jaar is waaruit de meeste import auto’s afkomstig zijn. 16.099 van de 87.884 auto’s die dit jaar zijn geïmporteerd komen uit 2014, wat neerkomt op iets meer dan 18%. Auto import vindt dus het meest plaats bij auto’s die ongeveer een jaar oud zijn. Dit gegeven zien we ook terug in de auto import cijfers van 2014. In dat jaar waren auto’s uit het bouwjaar 2013 het populairst.

Duitse auto importeren bmw

Jonge auto’s worden het meest geïmporteerd

 

Redenen voor auto import

Redenen om een auto te importeren zijn er genoeg. De belangrijkste reden is natuurlijk het financiële voordeel dat komt kijken bij de import van een auto. Verder is er in het buitenland meer keuze en ontdekken steeds meer mensen de mogelijkheden van auto import. Dit jaar zien we ook een duidelijke stijging van auto’s met voordelige bijtelling die in 2015 in Nederland uitverkocht zijn. In het buitenland zijn deze auto’s vaak nog wel te koop, waardoor je toch nog je auto kunt registreren voor 1 januari 2016.