Auto importeren

Importeermijnauto.nl kan jouw auto importeren uit Duitsland, België en Zwitserland. Wij kunnen bemiddelen, adviseren en je begeleiden in het gehele traject van auto import. Van het zoeken naar een importauto tot aan het afleveren in onze showroom of op een gewenste locatie. Auto importeren uit Duitsland, België of Zwitserland? Importeermijnauto.nl regelt het van A tot Z.

  • Aankoopbegeleiding
  • 18 puntencheck
  • Transport
  • Invoer RDW
  • BPM douane
  • Zorgeloos op Nederlands kenteken

Groter aanbod van importauto’s

De belangrijkste automarkt van Europa is Duitsland, waar populaire merken als Audi, BMW, Mercedes-Benz en Porsche vandaan komen. De Duitse automarkt is logischerwijs groter dan die van Nederland en zo ook het aanbod. In Duitsland rijden er maarliefst 43,3 miljoen* auto’s, terwijl er in Nederland bijna 8 miljoen* auto’s zijn. Deze korte vergelijking maakt duidelijk dat het verschil in aanbod van (jong)gebruikte auto’s zeer groot is. Ideaal om over de grens te zoeken naar een geschikte importauto. Een simpele zoektocht naar een BMW 5 Serie uit 2011 levert op www.mobile.de ruim 2.400 zoekresultaten op, terwijl Nederland via www.autotrack.nl slechts 160 aangeboden occasions toont.
*gegevens van januari 2013
Auto laten importeren
Auto importeren duitsland

Luxer en completer

Auto’s uit het buitenland, zoals Duitsland, zijn doorgaans veel completer uitgerust dan de auto’s in Nederland. Vanwege de hoge belastingdruk in ons land kopen Nederlanders auto’s met relatief weinig opties, terwijl in Duitsland auto’s goedkoper zijn en zij vaak veel meer opties bestellen. Dit maakt het aanbod van luxere en completere auto’s vele malen groter dan in Nederland.

Grote diversiteit

Het vinden van een importauto met specifieke opties, kleur of motorisatie wordt door de grote diversiteit in auto’s vergemakkelijkt. Het is nu eenmaal makkelijker om uit een groter aanbod bijvoorbeeld een donkerblauwe Range Rover met beige interieur. Waarom zou je alleen nog maar in Nederland zoeken?

Audi import auto Duitsland

Lagere kilometerstanden en in goede conditie

Over de grens worden er veel auto’s aanboden met lage kilometerstanden. Een voorbeeld hiervan zijn Jahreswagens. Dit zijn auto’s die door medewerkers van luxe Duitse merken worden gereden, van slechts enkele maanden tot een jaar oud met zeer lage kilometerstanden. Deze auto’s worden tegen scherpe prijzen aangeboden en zijn in topconditie. Maar ook oudere auto’s worden doorgaans goed en door merkdealers onderhouden en zijn vaak met lage(re) kilometerstanden te vinden.
Duitsland heeft bovendien al jarenlang een verbod op het terugdraaien van kilometerstanden, waar streng op wordt gecontroleerd. Als je als dealer een auto met een teruggedraaide kilometerteller verkoopt, is het bedrijf persoonlijke aansprakelijk gesteld op fraude. In Nederland is het terugdraaien van de kilometerstand pas sinds 1 januari 2014 officieel verboden.

Garantie

De auto die wij voor jou importeren valt vaak nog binnen de Europese geldende fabrieksgarantie. Soms heeft een auto uit Duitsland ook nog een verlengde fabrieksgarantie bovenop de standaard fabrieksgarantie. Een aanvullende garantie in samenwerking met Autotrust Garantie voor de importauto valt onder de mogelijkheden.

De importauto

Een importauto is een (specifieke) auto die je doorgaans niet of nauwelijks in Nederland kan vinden, maar wel in het buitenland. Een importauto wordt voornamelijk geïmporteerd uit Duitsland, maar ook uit landen als België en Zwitserland. Motivaties om voor een importauto te kiezen zijn een lagere prijs, riantere uitrusting en/of een lagere kilometerstand. Maar ook als je zoekt naar een specifieke kleur, uitvoering of motorisatie kun je over de grens terecht. In Duitsland zijn er bijvoorbeeld veel meer premium auto’s te vinden dan in Nederland, vanwege een veel groter aanbod en lagere (Duitse) aanschafprijzen. Zo vind je de juiste auto, voor de juiste prijs.

Uit één fabriek

Dankzij Europees opererende websites als www.mobile.de en www.autoscout24.de kun je vanachter je computer makkelijk zoeken naar je perfecte importauto, want waarom zou je alleen maar in Nederland kijken als het aanbod over de grens veel groter is? Bouwtechnisch gezien maakt het geen verschil, de auto’s die in Nederland rondrijden komen van dezelfde band gerold als in andere EU-landen. Bij Nederlandse merkdealers staan dan ook regelmatig importauto’s. Binnen Europa hebben alle auto’s dezelfde typegoedkeuringen (CO2-cijfers kúnnen afwijken), maar auto’s uit andere continenten kunnen op motorisatie en onderstelafstemming afwijken.

Auto importeren? Belangrijk om te weten is dat de buitenlandse prijzen inclusief belastingen zijn die voor dat land gelden maar zonder Nederlandse belastingen, zoals BPM. Meer informatie over BPM kun je hier lezen.

BMW importeren uit Duitsland

BMW importeren uit Duitsland

Auto importeren?

Wil je hulp bij de import van jouw auto? Wij helpen je graag bij het auto importeren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stuur een mailtje naar info@importeermijnauto.nl

Of bel 0297 – 712 555

Auto laten importeren

Rogier & Michiel

Rogier & Michiel