BPM aangifte; hoeveel BPM betalen?

BPM berekenen

Iedereen die een auto importeert moet BPM aangifte doen. BPM is de Belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Ook voor een auto waar geen BPM (meer) op betaald hoeft te worden doe je BPM aangifte. Maar hoe hoog is het bedrag dat je uiteindelijk aan rest-BPM gaat betalen?

Wat gaat de importauto mij kosten?

Dit is de meest gestelde vraag bij Importeermijnauto.nl. En dat is logisch. Mensen willen immers weten waar ze aan toe zijn. Wat is de meest gunstige rest-BPM op deze auto? Is het wel voordelig om deze auto te kopen in het buitenland? En vooral: wat gaat de importauto mij in totaal kosten?

BPM indicatie 

Voor iedereen die een auto wilt importeren hebben wij een antwoord op deze vragen. Wanneer je dit formulier voor een BPM indicatie invult krijg jij van ons een gratis en vrijblijvend kostenplaatje. Wij bekijken binnen een werkdag de auto en berekenen de beoogde BPM. Zo weet jij waar je aan toe bent. Je ontvangt van ons een email met een totaaloverzicht van de auto die jij ons doorstuurt. De BPM wordt berekend aan de hand van de toenmalige nieuwwaarde inclusief opties, CO2-uitstoot, leeftijd en kilometerstand van de importauto.

Waarom geen BPM calculator?

BPM berekenen is precisiewerk. Iedere auto is anders, daarom berekenen wij de BPM voor iedere auto handmatig. Een BPM calculator is minder nauwkeurig. Daarnaast zijn er ook nog eens meerdere methodes om de BPM vast te stellen. Wij vergelijken deze methodes om tot het meest gunstige BPM tarief te komen. Uiteraard werken wij binnen de spelregels van de Belastingdienst. BPM kan niet verkocht worden, dit is een vastgestelde belasting. Niemand kan ‘korting’ geven op BPM.

BPM aangifte import auto

Importeermijnauto.nl verzorgt de BPM aangifte

Dagelijks verzorgen wij voor zowel particulieren als bedrijven BPM aangiftes. Wanneer jij je auto laat importeren door Importeermijnauto.nl zorgen wij naast de BPM aangifte dat de auto veilig wordt gestald, de auto wordt gekeurd bij de RDW en de exacte nieuwwaarde wordt berekend. De auto wordt netjes gewassen en met Nederlandse kentekenplaten afgeleverd in onze showroom. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de auto verzekeren en je kunt de weg op!

Lees hier meer over onze tarieven en service.