Onze ervaring met garantie op auto’s uit Duitsland

Verkocht auto duitsland

Als expert in het importeren van auto’s krijgen we te maken met een hoop situaties. En die ervaring delen we graag met onze volgers. We krijgen bijvoorbeeld veel vragen over garantie, mensen willen immers graag een stukje zekerheid als ze een auto kopen in Duitsland. Hoe zit dat nou met die garantie?

Garantiegeval? Netjes afgehandeld

Gelukkig komt het vrij weinig voor dat klanten van Importeermijnauto.nl een mankement hebben aan de auto. Wij raden aan om auto’s te kopen bij betrouwbare merkdealers. En als er dan toch iets mis is wil je natuurlijk dat dit netjes opgelost wordt. Want aan de beste auto kan natuurlijk iets mis zijn, of je die auto nou in Nederland, Duitsland of elders koopt. De aanleiding van dit artikel was dan ook een probleem met een geïmporteerde BMW 5 Serie. Deze Duitse auto had een mankement aan de luchtvering. De auto was gekocht met EUROPlus garantie van BMW, waardoor het euvel netjes onder garantie afgehandeld werd. Dit gebeurde bij een Nederlandse BMW dealer. De uitkering van het schadebedrag werd snel gedaan door EUROPlus.

Garantie van officiële merkdealers

We hebben een selectie gemaakt van de vier soorten garantie waarmee wij het meest te maken krijgen. Dit zijn de garantiepakketten van officiële merkdealers van Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volvo. Alle merken hebben verschillende voorwaarden:

Junge Sterne – Mercedes-Benz

De beste garantievoorwaarden vinden we bij Mercedes-Benz. Een auto uit de Junge Sterne selectie van het merk krijgt maar liefst 24 maanden garantie. Deze garantie blijft geldig in heel Europa. Dus ook wanneer je de auto op Nederlands kenteken laat zetten kun je gewoon terecht bij je plaatselijke Mercedes dealer. Daarnaast geeft Mercedes ook nog 12 maanden mobiliteitsgarantie, dus wanneer er een probleem is krijg je het eerste jaar ook nog een leenauto. Nog een voordeel van de Junge Sternen is dat de garantie overdraagbaar is bij verkoop.

EUROPlus garantie – BMW

BMW EUROPlus garantie wordt meestal gegeven op auto’s uit de Premium Selection. BMW heeft een goede garantiedekking, je kunt namelijk gewoon terecht bij de plaatselijke BMW dealer. Deze dealer zal de claim echter niet doen, hier ben je zelf voor verantwoordelijk. Bij het importeren van de auto in Nederland blijft je garantie geldig, de garantietermijn is 12 maanden. Onze ervaring is dat EUROPlus snel het garantiebedrag uitkeert.

Volvo Selekt – Volvo

Ook Volvo geeft een uitgebreide garantie. We gaan hierbij uit van een auto met Volvo Selekt. Volvo Selekt is een selectie van auto’s die aan een fors aantal eisen moet voldoen. Denk hierbij aan een leeftijd van maximaal vijf jaar, een maximale kilometerstand van 150.000 en grondige inspectie door Volvo zelf. De garantie op de Volvo blijft geldig na het importeren van de auto in Nederland. Je kunt voor problemen gewoon terecht bij een Nederlandse Volvo dealer. De standaard termijn van garantie is 12 maanden.

Audi Gebrauchtwagen Plus – Audi

Een Audi Gebrauchtwagen Plus is een auto die aan de 110 punten check van Audi moet voldoen. Gebrauchtwagen Plus garantie is minimaal een jaar geldig bij de dealer waar je de auto koopt. Deze garantie blijft geldig binnen de hele EU, dat betekent dat de garantie geldig blijft wanneer je de auto in Nederland importeert. Het nadeel is echter dat je niet bij je locale Audi-dealer terecht kan met het probleem. Hiervoor zul je terug moeten naar de Duitse dealer waar je de auto hebt gekocht. In sommige gevallen kun je hierover een afspraak maken met de dealer. Maar dit is niet vanzelfsprekend.

Let op met zakelijke aankoop en garantie

Nog een laatste tip voor de zakelijke automobilist: Aan een particulier zal de dealer meestal garantie geven. Bij het zakelijk aankopen (gewerblig) van een auto ligt dit anders. Particulieren zijn namelijk beter beschermd door (Duitse) regelgeving (privat).