In hoeveel weken een Nederlands kenteken?

jahreswagen importeren

Hoe veel weken duurt het voordat mijn auto op Nederlands kenteken staat? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. Mensen willen immers zo snel mogelijk in hun nieuwe importauto rijden. Bij het kopen van een auto in Duitsland duurt het natuurlijk iets langer dan het kopen van een auto in Nederland. We maken onderscheid tussen twee situaties:

1. Volledig proces door Importeermijnauto.nl

Het volledige proces van transporteren, importeren en registreren duurt ongeveer drie weken. Dan rekenen wij vanaf het moment dat de aankoop gedaan wordt bij de Duitse autodealer. Wanneer wij het transport mogen regelen wordt er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt bij de dealer in Duitsland. Onze transporteur rijdt dan naar Duitsland en haalt de auto op. In Nederland wordt vervolgens de volledige import geregeld. Het invoeren en de controle van de BPM aangifte door de Belastingdienst en de aanvraag van een kenteken nemen tijd in beslag. Hier hebben zowel wij, jij als andere bedrijven geen invloed op, maar met onze ervaring met auto import weten we wel hoe lang het gemiddeld duurt. De totale import inclusief transport duurt ongeveer drie weken. Vanaf dat moment kun jij met je nieuwe auto met nieuw kenteken de weg op.

Import auto kenteken

2. Auto al in Nederland, Importeermijnauto.nl regelt import

Wanneer de importauto al in Nederland staat gaat het natuurlijk allemaal iets sneller. Wij regelen dan zo snel mogelijk een keuringsafspraak bij de RDW zodat de auto snel op kenteken komt. De BPM aangifte wordt vervolgens zo snel mogelijk opgemaakt en opgestuurd naar de Belastingdienst. Bij de overheidsinstellingen waarmee we te maken hebben zoals de Belastingdienst duurt het meestal een paar dagen voordat er goedkeuring gegeven wordt op de BPM aangifte. Hier hebben zowel wij, jij als andere bedrijven geen invloed op, maar met onze ervaring met auto import weten we dus wel hoe lang het gemiddeld duurt. Houd er rekening mee dat de import van een auto die al in Nederland aanwezig is twee weken duurt.

auto import duur