De laatste “stekkerauto’s” van 2015, import populair

Auto importeren 2015 populair

We hebben nog een klein maandje te gaan voor het 2016 is. Op 1 januari 2016 gaat de bijtelling veranderen en een van de belangrijkste wijzigingen is de verhoging van bijtelling voor plug-in hybrides. De ‘auto’s met stekker’ kunnen nu nog worden aangeschaft met 7% bijtelling. Vanaf de eerste dag van het volgende jaar is de bijtelling voor de meeste van deze modellen 15%. En dat is de reden dat er een enorm aantal van dit soort auto’s geïmporteerd wordt uit het buitenland.

Bijtelling gaat veranderen

Het verschil tussen 7% of 15% bijtelling is groot, enorm groot. Veel zakelijke rijders proberen dus een auto te gaan rijden voor het einde van het jaar. Veel modellen met 7% zijn in Nederland helaas al uitverkocht. En als een auto in Nederland niet te krijgen is, dan koop je die in het buitenland. Veel mensen hebben dit inmiddels door en importeren daarom een auto uit bijvoorbeeld Duitsland.

Ook in het buitenland uitverkocht?

Zelfs in het buitenland zijn, mede door de Nederlandse ‘bijtellings-gekte’ een hoop modellen al uitverkocht. Een goed voorbeeld is de Volvo XC90 T8 Twin Engine. Wij hebben honderden telefoontjes en mailtjes gekregen van mensen die graag nog een XC90 met 7% wilden importeren. Helaas is er ook in het buitenland geen een meer te krijgen voor 31 december van dit jaar. 

Importeermijnauto.nl importeert hybrides

Ook thebetaserver.in/importeermijnauto hielp bij het importeren van meerdere plug-in hybrides voor zowel bedrijven als particulieren. Voorbeelden hiervan zijn een Porsche Cayenne S e-Hybrid en een Mercedes-Benz C 350 Plug-in Hybrid.

Import in het algemeen populair

Niet alleen de import van hybrides is populair. Ook steeds meer normale auto’s worden in het buitenland gekocht en in Nederland ingevoerd. Van 1 januari t/m 31 oktober werden er in totaal al ruim 112.528 auto’s geïmporteerd uit het buitenland! (cijfers van het VWE) Dit is een groei van bijna 30% ten opzichte van het jaar ervoor. Importeren van een auto is voor zowel particulieren als bedrijven aantrekkelijk. Lees onze 5 redenen waarom je een auto moet importeren uit Duitsland!