Als je in Nederland woont en je auto in Duitsland koopt, dan moet de auto nog wel naar Nederland getransporteerd worden. Je kunt dit transport zelf doen, maar wij raden dit af. Voor het transporteren van een importauto werken wij samen met een professioneel transportbedrijf. Op die manier komt jouw importauto veilig en verzekerd in Nederland.

Frits

Frits is een van onze vaste en vertrouwde chauffeurs. Frits zit al 30 jaar in de transportbranche en heeft sinds 15 jaar zijn eigen transportbedrijf. Hij kent Duitsland als zijn broekzak en voldoet aan alle certificeringen. Zijn favoriete regio is Beieren en zijn favoriete wegrestaurant is ‘Räststätte Wertheim’.

Transporteur auto Duitsland import

Hoe komt mijn importauto in Nederland?

Als wij een auto importeren voor een klant, dan nemen wij contact op met de verkopende partij in Duitsland. We kijken wanneer de auto klaarstaat en lichten Frits in. Hij maakt op zijn beurt een route door Duitsland. Vaak worden er meerdere auto’s tegelijk opgehaald, om efficiënt te kunnen werken. Natuurlijk wordt er wel rekening gehouden met snelheid.

import auto transport

Controle voor transport

Als alles is afgestemd met de Duitse dealer, dan rijdt onze transporteur naar Duitsland. De auto wordt voordat hij de trailer opgaat rondom gecontroleerd door de transporteur. Eventuele schade wordt op die manier ter plekke geregistreerd. Daarnaast worden er rondom foto’s gemaakt van de auto, die foto’s worden direct naar ons opgestuurd zodat wij op de hoogte zijn. Frits zet de auto goed vast op de trailer en brengt de Duitse importauto naar Nederland.

Inspectie importauto

Is het transport vanuit Duitsland verzekerd?

Ja, het transport van importauto’s gebeurd veilig en verzekerd. Mocht er onverhoopt iets mis gaan onderweg, dan is de schade gedekt. De chauffeurs overnachten alleen bij beveiligde parkeerplaatsen.

Nederland Duitsland bord

Daarnaast worden auto’s die wij importeren ook veilig en verzekerd gestald. In onze showroom in Uithoorn staan de auto’s netjes binnen totdat de auto afgeleverd wordt. Op die manier wordt de periode tussen de aankoop en de tenaamstelling op Nederlands kenteken overbrugd.

Jouw importauto laten transporteren? Neem contact op met Importeermijnauto.nl