Jahreswagen – Jong gebruikte Duitse auto

Jahreswagen

Als je op zoek bent naar een (zeer) jong gebruikte Duitse auto, raden wij aan om te zoeken naar een jahreswagen. Een jahreswagen is een auto die ongeveer een jaar oud is, meestal met een kilometerstand van minder dan 10.000 kilometer. Jahreswagens worden gereden door medewerkers van het automerk waar je de auto koopt, dat betekent dat de Duitse auto goed onderhouden is, maar 1 eigenaar gehad heeft en onder fabrieksgarantie valt. Daarnaast zijn de meeste jahreswagens luxe uitgevoerd.

jahreswagen Duitsland

Jahreswagens zijn vaak luxe uitgevoerd

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en Volkswagen

Duitse automerken geven in eigen land jahreswagens uit. Er zijn een paar redenen waarom Duitse automerken als Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en Volkswagen dit doen. Een van de belangrijkste redenen is het draaien van volume. Duitse automerken zorgen ervoor dat medewerkers van het bedrijf tegen een heel laag tarief in een nieuwe auto kunnen rijden. Zo zorgen de Duitse merken ervoor dat er veel auto’s van het merk op de weg rijden.

BMW Jahreswagen

Jahreswagen kopen in Duitsland

In Nederland kennen we de jahreswagen eigenlijk niet. Soms worden er wel voormalig demo auto’s van dealers verkocht, maar dit is niet hetzelfde als een jahreswagen. Dat neemt niet weg dat je als Nederlander in een jahreswagen kunt rijden. Je kunt gewoon zo’n jong gebruikte auto kopen in Duitsland, importeren en op Nederlands kenteken zetten.

Voordeel jahreswagen

Een jahreswagen kopen in Duitsland en importeren in Nederland is de moeite waard. Kijk maar eens naar dit rekenvoorbeeld wat wij maakten van een BMW 5 Serie uit Duitsland. Omdat er in het eerste jaar in ‘het leven’ van de auto het grootste deel van de nieuwwaarde wordt afgeschreven is het voordeel zo groot. De BPM in Nederland wordt namelijk afgedragen op basis van afschrijving. Als er bijvoorbeeld in 1 jaar tijd 35% van de nieuwwaarde is afgeschreven, dan geldt dit ook voor de BPM. En dat gaat om grote bedragen, zeker bij auto’s uit het dure segment gaat die afschrijving in jaar 1 namelijk heel hard.

Jahreswagen zoeken in Duitsland

Duitse automerken hebben speciale websites waar je een jahreswagen kunt vinden. Kijk zelf maar eens naar een Audi jahreswagen, BMW jahreswagen of Mercedes-Benz jahreswagen.

Jahreswagen op Nederlands kenteken

Als je ervoor kiest om een jahreswagen te kopen in Duitsland moet je de auto natuurlijk nog wel op Nederlands kenteken zetten. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat. Heb je hulp nodig bij het importeren van de auto in Nederland? Wij kunnen alles voor je regelen, van het zoeken naar een auto tot het doen van de BPM aangifte tot de tenaamstelling. Neem vrijblijvend contact met ons op.

jahreswagen importeren