De nieuwe Porsche Panamera!

Porsche Panamera 2016 importeren

Een belangrijk nieuwtje van Porsche, er is een nieuwe Panamera! Porsche brengt een volledig nieuw model uit. In eerste instantie komt de Panamera uit in drie uitvoeringen; de Panamera Turbo, Panamera 4s en Panamera 4s Diesel. In november staat de nieuwe Porsche bij de dealers. Maar een model als de Porsche Panamera is ook zeer interessant voor import uit Duitsland.

Porsche Panamera Duitsland

Volledig nieuw

Porsche benadrukt dat de auto volledig nieuw is. De nieuwe Panamera is groter dan het oude model, de wielbasis is drie centimeter gegroeid. Daarnaast is de auto voorzien van allerlei moderne snufjes, zoals een 12,3 inch groot touchscreen in de middenconsole en een meesturende achteras (optioneel). Zaken die we ook al zagen bij Audi. De traditionele klokken zijn grotendeels vervangen door twee schermen, ieder 7 inch groot. In het midden wordt alleen nog de analoge toerenteller behouden als een knipoog naar het verleden.

Porsche Panamera 2016

Motoren en Nederlandse nieuwprijs

De keuze bestaat in eerste instantie uit twee benzinemotoren en een dieselmotor. De Panamera Turbo is de snelste versie, met maar liefst 550pk. Deze V8 is voorzien van cilinderuitschakeling, om het verbruik binnen de perken te houden. Eerder zagen we dit als bij Audi en Bentley. De Panamera 4s heeft een 440pk sterke V6. Ook de dieselmotor is er een om van te smullen. Deze levert maar liefst 422pk en 850nm, volgens Porsche is dit de krachtigste dieselmotor in een personenauto ter wereld. Een sprintje naar 100 km/u voltooit de Diesel in 4,5 seconden (met Sport Chronopakket 4,3 seconden).

Porsche komt na introductie altijd met nieuwe uitvoeringen, wij verwachten dat dit ook nu het geval is. Wij verwachten dat Porsche zeker met een hybride en nóg snellere Turbo S versie komt.

Porsche Panamera 2017 duitsland

Vanaf november beschikbaar

Vanaf november is de Porsche Panamera in Nederland beschikbaar. Maar een model als de Porsche Panamera is zeer interessant voor import uit Duitsland. Lees hier meer over het importeren van auto’s. Wilt u persoonlijk contact? Neem dan contact op met Importeermijnauto.nl.

Porsche Panamera Duitsland importeren