2015 recordjaar voor auto import

import 2015 berekenen

2015 gaat de boeken in als een recordjaar voor auto import. In totaal werden er afgelopen jaar 140.172 auto’s uit het buitenland geïmporteerd in Nederland. Dit is een groei van bijna 28 procent ten opzichte van 2014.

Auto import al jaren populair

Eigenlijk zien we al jaren een groei van het aantal import auto’s. Steeds meer particulieren en dealers ontdekken de voordelen van auto import. In het buitenland is er meer aanbod, daarnaast zijn bij Nederlandse importeurs modellen vaak uitverkocht. Dat geldt zeker voor de bijtellingsvriendelijke modellen voor de zakelijke rijder. Die gingen in 2015 dan ook als warme broodjes over de toonbank.

Auto importeren 2015 populair

Auto’s van maximaal een jaar oud

Een opvallende groei zien we in het segment van auto’s van maximaal een jaar oud. De import van deze categorie auto’s steeg met 62,0%! ‘Bijtellingsvriendelijke’ auto’s zijn hier natuurlijk mede verantwoordelijk voor.

Kleine auto’s

Ook import van het kleinere segment auto’s is populair. In Nederland staan veel grote diesels te koop, die afkomstig zijn uit de lease. Maar de koper van een occasion is vaak juist op zoek naar een kleine auto met benzinemotor. Kleine auto’s zijn goedkoper in wegenbelasting en onderhoud, daarnaast zijn ze makkelijk in de stad.

De populairste importauto’s

De meest geïmporteerde modellen dit jaar zijn de Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Opel Corsa, BMW 3 Serie en Toyota Yaris.

Volkswagen Golf importeren

Verkoop occasions groeit ook

Vorige week werd al bekend dat de verkopen van tweedehands auto’s in Nederland in het algemeen in de lift zitten. De economie draait weer iets beter en mensen durven weer een auto te kopen. Er werden afgelopen jaar 2 procent meer occasions verkocht. Dit gebeurt in de meeste gevallen bij de dealer. Dealers wisten ongeveer 1.080.000 tweedehands auto’s te verkopen, door particulieren werden er ongeveer 670.000 verkocht.

Ook een auto importeren?

Wil jij ook je auto laten importeren in Nederland? Een auto kopen in het buitenland is voordelig. En met een beetje hulp is het zo geregeld. Neem contact op met thebetaserver.in/importeermijnauto.

Bron: VWE