Waarom Duitsland? 10 redenen voor Duitse auto import

duitsland auto kopen

Voor ons is het zo vanzelfsprekend dat we auto’s uit Duitsland importeren dat we wel eens vergeten uit te leggen waarom. Het overgrote deel van de auto’s die wij importeren komt uit Duitsland. Want Duitsland is het ideale land voor autoimport. 10 redenen voor Duitse auto import:

1. Duitsland is dichtbij

Nederland grenst aan Duitsland, dat maakt het transport van de importauto een stuk makkelijker en goedkoper. Een auto kopen in bijvoorbeeld Italië brengt simpelweg hogere transportkosten met zich mee. België grenst natuurlijk ook aan Nederland, dus voor België geldt deze reden ook.

Nederland import auto kopen

2. In Duitsland staan veel auto’s te koop

Duitsland is een groot land. In Duitsland wonen ongeveer 81.000.000 mensen, in Nederland maar 17.000.000. Bijna 5x zo veel mensen dus. En 5x zo veel mensen met een vergelijkbaar inkomen, betekent ook 5x zo veel auto’s die te koop staan in Duitsland. Daardoor is er veel keuze. Het brede aanbod is tegenwoordig misschien wel de belangrijkste reden om een auto te importeren.

Duitsland Nederland Mobile.de copy

3. Auto’s zijn goedkoper in Duitsland

Duitsland kent een gunstiger belastingklimaat als het om auto’s gaat. De aanschafprijs ligt lager omdat Duitsers geen BPM kennen. Ook de BTW in Duitsland ligt 2% lager dan in Nederland. Een VW Golf kost in Nederland maar liefst €21.050,-, in Duitsland koop je een VW Golf vanaf €17.850,-. Een Porsche 911 Carrera is er in Nederland vanaf €115.100,- en in Duitsland al vanaf €96.605,-. Een schandalig verschil? Ja dat vinden wij ook!

Gelukkig blijft er na auto import ook voor de slimme Nederlander een groot voordeel over. De rest-BPM die geldt voor een tweedehands auto is namelijk al een stuk lager dan op een nieuwe auto.

auto duitsland kopen hoe

4. Duitse auto’s hebben vaak meer opties

Het gevolg van een gunstigere aanschafprijs is de ruimte om je auto uit te voeren met meer opties. Dat doen ze in Duitsland dan ook graag. Voor veel mensen in dit zelfs de belangrijkste reden om een auto te importeren uit Duitsland. Hier lees je een voorbeeld van een bomvolle Audi A6 uit Duitsland.

Bang & Olufsen speaker A6 Audi

5. Duitse auto’s hebben vaak een sterkere motor

De regel die voor de opties geldt, geldt ook voor de motor. Als een Duitser hetzelfde bedrag besteedt aan een auto als een Nederlander, dan heeft hij een auto met een sterkere motor. Dus waar de Nederlander in een BMW 520d rijdt, heeft de Duitser een 525d en zelfs bijna een 530d!

zelf bpm berekenen

6. Duitsland is de thuisbasis van veel automerken

Audi, BMW, Volkswagen, Mercedes, Porsche, Opel, Ford.. Allemaal automerken met de kantoren en fabrieken in Duitsland en allemaal populaire merken voor auto import. En zoals in ieder land zijn de inwoners een beetje trots op hun eigen producten. Daarom rijden veel Duitsers in een automerk uit eigen land. Net zoals dat je in Zweden veel Volvo’s ziet rijden en in Frankrijk een hoop Renault, Peugeot en Citroën.VW Duitsland kopen

7. Duitsland kent de jahreswagen

Een jahreswagen is een auto die rond maximaal een jaar oud is, meestal met een kilometerstand van minder dan 10.000 kilometer. Jahreswagens worden gereden door medewerkers van het automerk waar je de auto koopt, dat betekent dat de Duitse auto goed onderhouden is, maar 1 eigenaar gehad heeft en onder fabrieksgarantie valt.

8. Duitse garantie blijft geldig in Nederland

De garantie op een Duitse auto blijft in de meeste gevallen gewoon geldig wanneer je de auto in Nederland gaat invoeren. Een voordeel van een land uit de Europese unie. Fabrieksgarantie is Europees (EU) geregeld, dus dit voordeel geldt gelukkig voor ieder land binnen de Europese Unie. Hier lees je over garantie op je importauto.

9. In Duitsland vind je meer X-drive en Quattro

Duitsland is een land met bergen. In een bergland vind je veel meer auto’s met vierwielaandrijving. De weersomstandigheden zijn er vaak extremer en de bewoners moeten de heuvel op kunnen wanneer er sneeuw ligt. Daarom rijden er zo veel auto’s als een Audi Quattro, BMW X-Drive, Mercedes 4MATIC en andere vierwiel-aangedreven modellen rond in landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Audi Quattro importeren copy

10. Je betaalt geen invoerrechten binnen de EU

Duitsland is net zoals Nederland lid van de Europese Unie. Binnen de Europese Unie betaal je geen invoerrechten over een product. Gelukkig is deze reden ook voor een hoop andere landen geldig. De Europese Unie heeft in totaal 28 lidstaten.

Conclusie

In Duitsland vind je de de auto die je zoekt!