8 tips: Een auto kopen in Duitsland

Een auto kopen is geen dagelijkse bezigheid, zeker niet wanneer je kiest om een auto te kopen in Duitsland. Met dit lijstje met tips kun je veilig een auto kopen in Duitsland. 8 tips: een auto kopen in Duitsland.

1. Zoek je auto via mobile.de of de website van een automerk

Op Mobile.de, een Duitse website, vind je een gigantisch aanbod met occasions. Tussen het aanbod van bijna 1,5 miljoen auto’s (mobile.de, juni 2015) zit vast en zeker jouw ideale occasion uit Duitsland! mobile.de is de meest uitgebreide website met Duitse auto’s. Op de website kun je zelf je zoektocht specificeren onder ‘detailsuche’. Eventueel is de website ook in het Engels beschikbaar, voor als je dit verkiest boven Duits. 

Een andere optie is de auto zoeken via de officiële website van het automerk of een specifieke merkdealer. Bijvoorbeeld bij Audi, Mercedes of BMW. De merken hebben vaak strenge eisen waaraan de auto’s moeten voldoen, zoals de Premium Selection van BMW of de ‘Junge Sterne’ van Mercedes.

een auto kopen in duitsland

Een auto kopen in Duitsland, zoeken doe je bijvoorbeeld op Mobile.de

2. Maak een kostenplaatje als je een auto wilt kopen in Duitsland.

Naast de aankoopprijs, die bij een auto in Duitsland vaak stukken lager ligt dan in Nederland, komen er natuurlijk andere, misschien onverwachtse, kosten kijken bij een auto kopen in Duitsland. Denk daarbij aan de BPM die in Nederland betaald dient te worden, de kosten van het vervoer/transport, de keuring bij het RDW, de kentekenplaten of de APK keuring in Nederland. Een auto kopen in Duitsland is voordelig, maar je wilt natuurlijk wel vooraf weten wat het importeren van een auto uit Duitsland gaat kosten!

Maak een kostenplaatje als je een auto wilt kopen in Duitsland. Auto importeren rdw

Maak een kostenplaatje als je een auto wilt kopen in Duitsland. Denk hierbij aan RDW, BPM, transport, APK etc.

3. Koop je auto bij een officiële merkdealer in Duitsland

Een auto kopen kun je bijna overal, maar wil je maximale zekerheid op een veilige aankoop, dan raden wij aan om de auto te kopen bij een officiële merkdealer of een gerenommeerd autobedrijf. Een merkdealer in Duitsland staat onder controle van het automerk zelf, en moet aan de hoge eisen voldoen om een officieel dealerschap te mogen voeren. thebetaserver.in/importeermijnauto doet vrijwel alleen maar zaken met officiële Duitse merkdealers of gerenommeerde autobedrijven. Je kunt natuurlijk ook altijd een recensie van een Duits autobedrijf zoeken op internet.

Duitse Occasions Selectie merkdealer

Koop je auto bij een officiële merkdealer of gerenommeerde dealer in Duitsland.

4. Check de auto die je wilt kopen in Duitsland.

Het is verstandig om contact op te nemen met de dealer waar de auto te koop staat. Op afstand kun je meer checken dan je denkt over de status van het voertuig. Vraag bijvoorbeeld aan de dealer of de auto schadevrij is, hoe veel eigenaren de auto heeft gehad, of erin is gerookt, hoeveel profiel de banden nog hebben en of de auto netjes zijn onderhoudsbeurten heeft gehad. Wanneer wij een auto aankopen in opdracht van een klant doen we onze 18 puntencheck. Zo kom je niet voor onaangename verassingen en kosten te staan bij een auto kopen in Duitsland.

5. Onderhandel over de auto die je wilt kopen in Duitsland

Nadat je besluit de auto uit Duitsland te kopen, moet deze aangekocht worden. Hierbij is het natuurlijk aan te raden om te onderhandelen. Dit gaat wel iets anders dan in Nederland. In Duitsland gaat de autohandel sneller en worden auto’s over het algemeen zeer scherp aangeboden. Omdat de verkopende Duitse partij met kleine marges werkt, moet je niet rekenen op duizenden euro’s korting. Ga uit van ongeveer 1,5% tot 3%. Denk daarnaast eens verder dan onderhandelen over de verkoopprijs, vaak is de dealer best bereid om iets anders bij de auto te leveren. Zoals garantie op de auto, een volle tank of een setje winterbanden. Zorg dat je altijd alles goed vastlegt in het koopcontract, om achteraf discussie te voorkomen.

auto importeren uit duitsland

Denk bij onderhandelen verder dan alleen de prijs. Zoals garantie op de auto, een volle tank of een setje winterbanden.

6. Check de dealer voordat je het geld overmaakt.

Als alles rond is en je gaat een auto kopen in Duitsland, dan moet de auto natuurlijk betaald worden. Geld overmaken naar het buitenland gaat tegenwoordig vrij makkelijk, want in heel Europa wordt door banken inmiddels gebruik gemaakt van SEPA overschrijvingen (IBAN nummers). Verstandig is wederom wel om te checken met welke partij je te maken hebt, is de dealer betrouwbaar of niet? Zaken doen met een officiële merkdealer zorgt voor een maximale kans op veilig handelen. Andere checks die je uit kunt voeren zijn het controleren van het BTW-nummer, het online zoeken van ervaringen. Gebruik daarnaast je gezonde verstand, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

7. Rijd niet zelf terug met de auto die je koopt in Duitsland

Je bent nu officieel eigenaar van de auto en de auto moet naar Nederland gebracht worden. Dit kun je zelf doen, maar wij raden aan om de auto veilig en verzekerd te laten transporteren op een trailer. Wanneer je zelf de auto gaat halen komen daar ook een hoop, wellicht onverwachte kosten bij kijken. Denk aan het trein- / vliegticket of kosten van een tweede auto, een tijdelijk kenteken met verzekering en brandstofkosten. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je hieraan kwijt bent. Het is dus veel handiger en verstandiger om je auto in Duitsland op te laten pikken door een transportauto. Wij werken met een transporteur die de auto’s die wij importeren uit Duitsland verzekerd naar Nederland vervoert. Voordat hij de auto meeneemt checkt hij die van binnen en van buiten.

Transport Trailer vrachtwagen duitsland importeer

Laat bij het kopen van een auto in Duitsland je auto veilig en verzekerd transporteren

8. Verkoop zelf je auto of laat ons dat doen. Of maak gebruik van onze inkoopservice.

Als je zelf al een auto in je bezit hebt en wilt verkopen, is het verstandig om dit zelf te doen of dat door ons te laten doen. Een auto inruilen in Duitsland is ingewikkeld, omdat de auto geëxporteerd moet worden naar Duitsland. Laat ons je auto verkopen met een maximale opbrengst, wij hebben jarenlange ervaring in de autobranche en nemen het volledige verkoopproces van u over. Meer info. 

Een andere mogelijkheid is het inruilen van je oude auto. Wij kopen auto’s in bij auto import! Bereken direct de waarde van je auto, vul de taxatiemodule in!

Auto laten verkopen of inruilen import importeren

Laat ons je auto verkopen met een maximale opbrengst! 

Met deze 8 tips kun jij je droomauto kopen in Duitsland! Wil je dat wij je begeleiden bij de aankoop, het transport en/of het importeren van een auto uit Duitsland? Neem dan contact met ons op. Wij hebben alle kennis in huis om jouw droomauto te vinden in Duitsland en te importeren in Nederland.