ALPINA: droomauto in de showroom

ALPINA importeren Duitsland

We mogen deze week een ALPINA D5 Touring afleveren! Op onze Facebookpagina barstte het los toen wij foto’s plaatsten van onze trailer met twee ALPINA’s, waarvan er een op ons adres werd achtergelaten door onze transporteur. Het merk spreekt duidelijk tot de verbeelding bij autoliefhebbers!

ALPINA kopen Duitsland

Wat maakt een ALPINA nou een ALPINA

ALPINA noemt zichzelf een exclusieve autofabrikant die levert aan kenners die iets bijzonders willen. Iets bijzonder goeds. Het Duitse merk bouwt auto’s op basis van de modellen van BMW. Ze noemen zichzelf echter geen tuner, maar ziet zichzelf als een losstaand merk dat samenwerkt met BMW. Wij mogen deze week een schitterende ‘D5 BITURBO Touring’ importeren in Nederland. Een auto die gebaseerd is op de BMW 535d Touring.

ALPINA velg

Hoe rijdt dat?

Goed. Een BMW 535d Touring is al een enorm goede auto, maar ALPINA doet daar simpelweg nog een schepje bovenop. De motorinhoud is ongewijzigd gebleven. Het 6-in-lijn blok heeft een inhoud van 2993cc. ALPINA weet 350pk en 700nm uit het blok te persen en daarmee sprint de station in 5,3 seconden naar 100 km/u. Qua rijbeleving is de D5 niet enorm anders dan de 5 Serie, je kiest vooral een ALPINA omdat hij enorm snel en heel bijzonder is!

Alpina D5 BITURBO kopen in Duitsland

In Nederland staan er zo weinig ALPINA’s te koop dat er vaak maar een optie overblijft; een ALPINA kopen in Duitsland. Er staan in Duitsland meer dan 400 ALPINA’s te koop (mobile.de), tegen slechts 24 in Nederland. De nieuwe eigenaar van deze schitterende D5 BITURBO slaagde ook niet in Nederland en vond met hulp van Importeermijnauto.nl een ALPINA D5 in Duitsland. Onze transporteur Frits reed de auto naar Nederland met zijn trailer, begin december werd de auto bij ons afgeleverd.

Alpina importeren

ALPINA importeren in Nederland

Wanneer je een auto koopt in het buitenland, moet de auto natuurlijk nog wel op Nederlands kenteken gezet worden. Daarvoor moet je een auto importeren. Ook dat proces regelden wij voor deze D5. We gingen naar de RDW met de auto en daar werd meteen de BPM aangifte in de bus gedaan.

In de tijd dat de auto bij ons gestald stond werd er een voertuigvolgsysteem in de auto gebouwd, volgens de beste Nederlandse normen. Daarnaast werd de auto gepoetst door onze autopoetsservice in De Automobiel Fabriek.

Moving Intelligence

Importeermijnauto.nl regelde dat er een voertuigvolgsysteem in de auto werd gebouwd

Ook veel reacties in de showroom

Ook in De Automobiel Fabriek is de D5 BITURBO het belangrijkste onderwerp van gesprek. Niet zo heel gek, want met de 4 uitlaten en de enorme ALPINA velgen is de Duitse auto niet bepaald anoniem. Wij zijn in ieder geval blij dat de schitterende auto bij ons in de showroom stond!

ALPINA Nederland