Aluminium snijden

Net als RVS, kan aluminium snijden op twee verschillende manieren door ons van Aan de Stegge Snijtechniek uitgevoerd worden.

MET LASERSNIJDEN

Wanneer er met een lasersnijmachine in aluminium gesneden wordt kan er een nauwkeurig resultaat behaald worden. Met lichtversterking, die gecreëerd is door de juiste uitzending van elektromagnetische straling, wordt secuur aluminium lasersnijden mogelijk. Lasersnijden van aluminium veroorzaakt weinig verlies van materiaal. Bij aluminium snijden wordt er vaak gekozen voor het snijden met stikstof, omdat de hoge vermogensdichtheid van de laserstraat vaak niet toereikend genoeg is om helemaal door het aluminium heen te kunnen komen.

 

metalen platen
Met lichtversterking, door de juiste uitzending van elektromagnetische straling, wordt secuur lasersnijden van aluminium mogelijk.

MET WATERSTRAALSNIJDEN

Het waterstraalsnijden van aluminium gebeurt, zoals de naam al zegt, met behulp van water. Waterstraalsnijden wordt uitgevoerd door water en zand onder hoge druk door een nozzle te laten spuiten, waardoor er een dunne waterstraal ontstaat waarmee er door het materiaal gesneden kan worden. Zo wordt het makkelijker om door middel van een waterstraalsnijmachine een snede te maken in aluminium. Er is na gebruik van lasersnijden of watersnijden amper nabewerking nodig.

Voordelen van aluminium laten snijden

Aluminium platen

Er zitten vele voordelen aan het laten snijden van aluminium. Geen warmte inbreng, rechte snede, geen spanningen in het materiaal rondom de snede. Als je het aluminium professioneel laat snijden door ons weet je zeker dat de klus met precisie uitgevoerd wordt. Ook de eventuele nabewerking wordt door ons gedaan waardoor je zelf niets meer aan het gesneden aluminium product hoeft te doen!

Aluminium laten snijden door Aan de Stegge

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van aluminium snijwerk? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van meer informatie of het inschakelen van onze expertise.

Wil je weten wat het kost wanneer je aluminium snijwerk door ons laat uitvoeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

nl_NLDutch