Audi kopen in Duitsland: 5 tips

een audi q5 in duitsland kopen

Ben jij van plan om een Audi in het buitenland te kopen? Bijvoorbeeld in Duitsland? Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet om een goede aankoop te doen.

Tip 1: Koop je Audi met garantie in Duitsland

Wij raden altijd aan om in Duitsland te kijken. Duitsland heeft veel mooi uitgevoerde Audi’s die je vindt via websites als autoscout24.de en mobile.de. Beide sites zijn in de Nederlandse taal beschikbaar, klik op het vlaggetje bovenaan de pagina.

Wij raden echter aan om gericht te zoeken via de website van Audi zelf. Je kunt hier een Duitse Audi vinden met goede garantie. Audi noemt dit een ‘Gebrauchtwagen Plus’. De Audi wordt gecheckt met een checklist van 110 punten en je krijgt minimaal een jaar garantie!

Tip 2: Laat je bpm-aangifte berekenen door een professional

Je kunt je bpm-aangifte zelf doen, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit best lastig zijn. Naast het invullen van de bpm-aangifte zelf, moet je informatie inwinnen over bpm-aangifte voor je rest-bpm. Hier zul je waarschijnlijk een dag aan kwijt zijn.

Wanneer je wel ervaring hebt met de bpm-aangifte en toegang hebt tot systemen en koerslijsten, zoals wij, dan gaat de bpm-aangifte voor je Audi een stuk sneller en wellicht zelfs voordeliger, we hebben namelijk toegang tot alle manieren van bpm-aangifte doen. Verschillen tussen de manieren van bpm-aangifte kunnen heel groot zijn!

Tip 3: Maak vooraf een kostenplaatje

Voordat je de Audi koopt, raden wij aan om een totaaloverzicht te maken van de kosten. Je wil immers niet voor verassingen komen te staan! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor aanschaf van de auto, de transportkosten, het bpm-bedrag, de rdw-keuring en de nieuwe Nederlandse kentekens. Soms is het voor je verzekeraar nodig om een alarm in de Audi te bouwen, hier kunnen wij je over adviseren.

Tip 4: Onderhandel met de verkoper

Het hoort een beetje bij een auto kopen; onderhandelen. Dit gaat in Duitsland wel iets anders dan in Nederland. In Duitsland gaat de autohandel sneller en worden auto’s over het algemeen zeer scherp aangeboden. Omdat de verkopende Duitse partij met kleine marges werkt, moet je niet rekenen op duizenden euro’s korting op je Audi.

Ga uit van maximaal ongeveer 1,5% tot 3%. Denk daarnaast eens verder dan onderhandelen over de verkoopprijs, vaak is de dealer best bereid om iets anders bij de auto te leveren. Zoals garantie op de Audi, een volle tank of een setje winterbanden. Zorg dat je altijd alles goed vastlegt in het koopcontract, om achteraf discussie te voorkomen.

Tip 5: Laat je Audi ophalen door een transportbedrijf

Wanneer je de Audi hebt gekocht in Duitsland, dan moet de auto nog naar Nederland worden gebracht. Dit kun je zelf doen, maar wij raden aan om de Audi veilig en verzekerd te laten transporteren op een trailer. Wanneer je zelf de auto gaat halen komen daar ook een hoop, wellicht onverwachte kosten bij kijken. Denk aan het trein- / vliegticket of kosten van een tweede auto, een tijdelijk kenteken met verzekering en brandstofkosten. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je hieraan kwijt bent. Het is dus veel handiger en verstandiger om je auto in Duitsland op te laten pikken door een transportauto. Zorg dat je transporteur goed verzekerd is, en dat hij de auto controleert bij het ophalen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Audi in Duitsland of het importeren van de Audi in Nederland? Je kunt ons altijd een vraag stellen!