Auto import; de cijfers

Volkswagen-importeren

Tijd voor een update over auto import. Maandelijks brengt het VWE een rapport uit over de importcijfers. Al jaren is er een stijgende lijn te zien in het aantal geïmporteerde auto’s. En ook nu laten de cijfers een forse groei zien. 

Populairste auto’s

De meest geïmporteerde auto is de Volkswagen Golf. Van dit model werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar maar liefst 3.041 naar Nederland gehaald. De rest van de top vijf wordt aangevuld door de Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Opel Corsa en Toyota Aygo.

Groei in auto import

Auto import wint nog steeds aan populariteit. De cijfers t/m mei 2016 laten een groei zien van bijna 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Het totaal aantal geïmporteerde auto’s in de eerste vijf maanden van dit jaar staat op 62.762.

Opvallende trend bij kleine auto’s

Vooral de cijfers van kleine auto’s vallen op. Waar over het algemeen veel jonge auto’s (2015) worden geïmporteerd zien we bij kleine auto’s meer spreiding over bouwjaren. Volgens het VWE komt dit onder andere door de goedkope ex huurauto’s die in het zuiden van Europa aangeboden worden. Deze modellen zijn in Nederland populair voor import.

Wie importeren auto’s?

Auto import wordt gedaan door zowel bedrijven als particulieren. Particulieren kunnen voordeel halen uit het importeren van een auto. De meeste auto’s worden geïmporteerd uit Duitsland. Ook veel dealerbedrijven importeren voorraad uit het buitenland. Deze auto’s worden vervolgens te koop aangeboden in Nederland. De redenen om een auto te importeren zijn meestal de prijs, uitvoering en grotere beschikbaarheid in het buitenland.

Zelf een auto importeren?

Wil jij ook een auto importeren uit het buitenland? Dat kan! Iedereen kan een auto importeren, maar het is wel handig en verstandig om de hulp in te schakelen van een expert. Wij kunnen je helpen bij het invoeren van je auto in Nederland en zetten de auto op Nederlands kenteken. Natuurlijk doen we op de voordeligst mogelijke manier BPM aangifte en verzorgen we de RDW keuring. Wat we nog meer doen? Meer informatie over onze auto import service vind je hier.

Bron: VWE