Auto import en garantie

Wist jij dit? Je kunt je garantie vaak ‘meenemen’ als je een auto koopt in het buitenland en die in Nederland importeert! Lees snel verder, wij leggen je uit hoe het zit.

Garantie op auto meenemen naar Nederland

Wanneer je in Duitsland, of bijvoorbeeld een ander Europees land, een auto koopt, dan is het fijn als daar garantie op zit. Natuurlijk kun je een gokje nemen, maar wij raden aan om voor een beetje extra zekerheid te gaan en de auto met garantie te kopen. Veel mensen weten niet dat je die garantie gewoon behoudt wanneer je de auto naar Nederland meeneemt en hier op kenteken zet!

Kijk in de occasionselectie van het automerk

Wanneer je die extra zekerheid wil, kijk dan in de officiële occasionselectie van het automerk zelf. Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen.. allemaal hebben de merken zo’n label met vaak 12 of 24 maanden garantie! We hebben er al veel over geschreven, dus check ook onze blogs! Dit zijn de namen van de officiële occasionselecties in Duitsland:

Let wel altijd op je contract

Wanneer je, bijvoorbeeld in Duitsland, een auto koopt, is het natuurlijk van belang dat je goed kijkt waar je voor tekent. Het kan natuurlijk zijn dat er bepaalde voorwaarden in je garantiecontract zijn opgenomen. Onafhankelijke autohandelaren kunnen hun eigen voorwaarden hebben.

Hulp nodig? Wij importeren auto’s en letten op de garantie

Importeermijnauto.nl helpt bij het aanschaffen van jouw auto in het buitenland. Natuurlijk adviseren wij onze klanten over het doen van een veilige aankoop, met jarenlange ervaring weten wij precies waar je op moet letten als je een auto gaat aanschaffen in het buitenland. Wil je een beetje hulp? Stuur ons dan een mailtje of vraag direct een offerte aan.