Auto import tijdens Corona

Afgelopen week berichtten wij over de ‘Corona Noodprocedure’ van de RDW. Inmiddels hebben wij meerdere mensen uit de brand kunnen helpen met de invoer van de auto in Nederland. Wie met een aangekocht voertuig zit, wil immers alsnog zo snel mogelijk kunnen rijden.

In deze nare periode zijn RDW-keuringsstations met oog op de veiligheid gesloten. Het fysiek keuren van een auto bij de RDW is een verplicht onderdeel bij autoimport. De ‘Corona Noodprocedure’ van de RDW houdt in dat RDW-erkende bedrijven toch de procedure van autoimport door kunnen zetten. De procedure is het antwoord van de RDW op deze problematiek rondom COVID-19.

Veiligheid staat ook voor Importeermijnauto.nl voorop. De procedure vindt ook bij ons veilig, digitaal en dus op afstand plaats. Het keuren vindt nu plaats door middel van het aanleveren van foto’s. Wij hebben inmiddels meerdere particulieren en bedrijven kunnen helpen door het importtraject voor hun voertuig toch in gang te zetten. De aangekochte importauto’s zullen van een Nederlands kenteken worden voorzien, zodat de auto’s snel de weg op kunnen.