Auto importeren België

Wij mochten een prachtige Morgan Roadster in België importeren. Een B2B klant van Importeermijnauto.nl verkocht deze bijzondere auto aan een Belgische klant.

Stap 1 bij auto importeren België

De Morgan maakt van de twee uur durende rit naar de douane in België een echte beleving. Het dak kan helaas niet open want het regent, maar de import auto is ook zeer leuk om te berijden wanneer het kapje gesloten is. De V6 van de auto brult lekker tijdens het ritje naar de eerste stop tijdens het importeren, zelfs in de 6e versnelling. Bestemming 1 is de Belgische Douane, voor een vignet 705. Het stempeltje wordt op het roze formulier gezet, ik kan weer door.

auto importeren België Nederland

Stap 2 bij auto importeren België

Vervolgens moet ik naar de autokeuring (vergelijkbaar met de RDW keuring in Nederland). Het keuringsstation staat in Hechtel-Eksel. Voor degenen die nog nooit van deze Belgische plaats hebben gehoord, Hechtel-Eksel ligt net over de grens bij Eindhoven (als je vanaf Utrecht kijkt).

De import auto trekt genoeg aandacht in de wachtrij voor de keuring. Na wat rompslomp met papieren tijdens de import, de paarse krokodil is niet alleen in Nederland een begrip, wordt de import auto goedgekeurd.


Auto Importeren België Keuring Voor Verkoop

Stap 3 bij auto importeren België

Door naar de verzekeraar. Hier gaat alles een stuk sneller dan bij de Belgische overheidsinstelling. De nodige papieren worden afgegeven. De verzekeringsagent van de klant regelt dat de import auto vanaf vandaag verzekerd wordt.


Auto Importeren België Keuring DIV

Stap 4 bij auto importeren België

De vierde stap bij de import is de tenaamstelling bij het DIV. Soms regelt de verzekeringsagent van de klant dit. Maar het importeren gaat sneller wanneer je zelf naar het DIV gaat. De letters DIV staan voor Directie Inschrijvingen Voertuigen. Ik ging naar het DIV in Alken, de auto wordt goedgekeurd nadat de documenten uitvoerig worden gecontroleerd. Ook de dame achter het loket ziet niet iedere dag een Morgan!

De nieuwe Belgische kenteken platen worden naar de eigenaar van de Morgan opgestuurd. De nieuwe eigenaar van deze auto gaat vast een mooi voorjaar tegemoet! Ik kan weer naar de opdrachtgever in Nederland, waar de auto wordt overhandigd aan de klant.