Auto importeren uit Duitsland, voorbeeld met een Duitse BMW 5 Serie

auto Duitsland importeren rdw

Een auto importeren uit Duitsland, daarover lees je natuurlijk veel berichten over op onze website. Dit keer laten wij je aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe het importeren van een auto uit Duitsland werkt. Auto import met een BMW 535d Touring uit Duitsland.

Zoektocht naar import auto

Een auto importeren uit Duitsland begint natuurlijk met de droom van een mooie Duitse auto. De uiteindelijke koper van de BMW benaderde ons voor een BMW 5 Serie Touring, het liefst ingetogen uitgevoerd, maar wel met een dikke motor en heel veel opties. Wij gingen aan de slag met de zoektocht in Duitsland en vonden een mooie bruine BMW in het plaatsje ‘Witten’, bij een Duitse BMW dealer. Wij namen contact op en regelden de onderhandeling met deze Duitse dealer, Bernhard Ernst genaamd.

auto importeren uit Duitsland mobile.de

De Duitse BMW 5 serie Touring gevonden via ww.mobile.de

Transport bij auto import uit Duitsland

Na een akkoord van beide partijen, zowel de koper als de Duitse verkopende partij, werd de aankoop rond gemaakt. De auto kon vervoerd worden vanuit Duitsland. Onze eigen transporteur, Frits, plande op korte termijn een rit in om de auto op te halen bij de Duitse BMW dealer. Frits haalt bijna altijd onze importauto’s op wanneer wij een auto importeren uit Duitsland. Dit keer gingen wij mee om te om laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

Vroeg opstaan om naar Duitsland te gaan

Om half 9 moesten wij aanwezig zijn in Duitsland, in de stad ‘Witten’. Vroeg opstaan dus, want het is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Amsterdam. Witten ligt gelukkig niet heel ver van de Nederlandse grens, bij Dortmund. Na een korte stop bij de Duitse Raststätte voor koffie, komen we aan bij de dealer. Frits staat al klaar, hij is het als doorgewinterde chauffeur wel gewend om zo vroeg op pad te zijn met zijn trailer! We krijgen een tweede bakkie Duitse koffie uit een thermoskan, terwijl de BMW wordt klaargezet. De Duitse 5 Serie staat aan de overkant op het terrein met ‘Gebrauchte Automobiele’, Duitse Occasions dus.

auto importeren uit duitsland

Duitse occasions

De enthousiaste verkoper neemt ons mee naar de overkant waar het terrein vol staat met Duitse occasions. Na een inspectie van de BMW door transporteur Frits, nemen we plaats aan het bureau van de autoverkoper. De papieren worden ondertekend en de sleutels overhandigd. De BMW kan mee naar Nederland! Frits laadt de Duitse BMW op zijn transportwagen, met kabels wordt de auto volledig vastgezet. Op zijn trailer staan al een aantal andere auto’s die hij de dag ervoor voor ons ophaalde elders in Duitsland. Frits weet duidelijk goed waar hij mee bezig is. Alles wordt dubbel gecheckt, ondanks dat het transport verzekerd gebeurd mag er natuurlijk absoluut niets fout gaan.

Transporteur auto Duitsland import

Transporteur Frits inspecteert de importauto

Grens tussen Nederland en Duitsland

Tijdens de terugrit naar Nederland, rijden wij met onze auto achter de trailer aan om nog wat foto’s te maken. Op de grens tussen Nederland en Duitsland bij Venlo eten we een lekkere uitsmijter bij een op het eerste oog vergaan chauffeurscafe. Niets is wat het lijkt, want de snee brood met een eitje plus spek smaakt uitstekend. Zo wordt een auto importeren uit Duitsland nog een stukje leuker!

Import bedrijf gevestigd in De Automobiel Fabriek

Wij rijden door met de auto naar Uithoorn, waar ons import bedrijf is gevestigd in De Automobiel Fabriek. Frits rijdt in zijn eigen snelheid ook in die richting, wat uiteraard iets meer tijd in beslag neemt. Het loopt al tegen het einde van de middag wanneer we allebei in Uithoorn zijn, de auto’s worden afgeladen en veilig en verzekerd gestald in onze showroom. Na een laatste kop koffie vertrekt transporteur Frits terug naar Friesland, waar hij woont. Bedankt Frits!

De importauto wordt veilig en verzekerd gestald in ons pand

De importauto wordt veilig en verzekerd gestald in ons pand

De volgende stappen bij auto importeren uit Duitsland

De volgende dag gaan we met de BMW 535d Touring naar het RDW, dit keer het RDW keuringsstation in Waddinxveen. Op aanvraag mochten we dit keer binnen enkele foto’s maken, om u te laten zien hoe de volledige auto import uit Duitsland in zijn werk gaat. De Duitse auto wordt na een korte inspectie goedgekeurd, hoe kan het ook anders bij zo’n jong gebruikte auto van een officiële Duitse BMW dealer.

auto Duitsland importeren rdw

De BMW wordt gekeurd bij het RDW keuringsstation

BPM aangifte bij auto importeren uit Duitsland

Na de technische keuring is het tijd voor de aangifte bij de Belastingdienst, de BPM aangifte dus. Dit is het onderdeel waar de meeste kennis bij nodig is bij het importeren van een Duitse auto. Michiel doet voor deze auto bij ons de BPM aangifte. De BPM aangifte bij deze BMW 5 Serie was snel geregeld, de aanvraag voor een Nederlands kenteken kan snel uitgevoerd worden.

BPM aangifte Nederland Duitsland

De BPM aangifte in Nederland wordt geregeld door thebetaserver.in/importeermijnauto

Accessoires inbouwen op importauto

In de tussentijd monteerden wij bij de BMW een alarmsysteem en een nieuwe set velgen en banden. Het voordeel van de (eventuele) aanvullende services die wij leveren wanneer wij een auto importeren uit Duitsland.

De auto is klaar voor aflevering, de luxe kentekenplaten worden gemonteerd en de auto op naam gezet. We wensen de nieuwe eigenaar veel plezier met de Duitse BMW!

Bekijk de video die wij maakten over een auto importeren uit Duitsland hier: