Auto in Duitsland kopen? 5 gratis tips!

Auto-kopen-duitsland-tips

Wil jij een auto in Duitsland kopen? Dan kunnen wij je helpen met een aantal tips. Wij helpen namelijk niet alleen bij het importeren in Nederland. Maar ook met het aankopen van auto’s in Duitsland. Wij geven je alvast een paar tips waar je misschien zelf wel niet aan gedacht had! Zo kun jij veilig een nieuwe auto in Duitsland kopen!

Auto schadevrij?

Een schadevrij verleden is erg belangrijk. Je wilt er niet achter komen dat jouw kersverse importauto een aanrijding heeft gehad. Overgespoten en hersteld of niet, een auto met een (ernstig) schadeverleden kan nare gevolgen hebben. Vraag daarom altijd of de auto die jij wilt kopen ‘unfallfrei’ is. In Duitsland is het voor de verkoper verplicht om dit te melden. Ook wanneer er slechts een bumper is overgespoten is het voertuig in Duitsland niet meer ‘unfallfrei’.

Mocht de auto niet ‘unfallfrei’ zijn, dan kun je nog vragen naar het schadebedrag. Vaak wordt dit geregistreerd. Is het bedrag heel laag, dan is het misschien een krasje op de bumper geweest. Is het een heel groot schadebedrag, dan is het verstandig de auto te laten staan. De kans is dan groot dat de auto bijvoorbeeld een forse aanrijding heeft meegemaakt.

Klopt de CO2 uitstoot wel? (Belangrijk voor BPM bedrag)

Kijk bij het kopen van een auto goed of de CO2 uitstoot in de advertentie klopt. Vraag daarom naar het CVO van de auto (Übereinstimmingsbescheinigung). Hierop staat de CO2 uitstoot die wordt overgenomen door de RDW in Nederland.

Waarom is dit zo belangrijk? Het heeft invloed op het BPM bedrag! Het kan bijvoorbeeld zijn dat een Nederlands type auto anders is geleverd dan een auto in Duitsland. Ga er dus niet automatisch vanuit dat de CO2 uitstoot hetzelfde is. Bereken altijd je BPM bedrag met de juiste CO2 uitstoot, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

5-tips-auto-kopen-duitsland

Vieze luchtjes in de auto?

Misschien ben je vooral gefocust op schades, het bandenprofiel, de kilometerstand en andere financieel gerelateerde zaken bij je importauto. Maar heb je wel eens nagedacht aan een nare geur in de auto? Wanneer je een auto op afstand koopt is dit iets om over het hoofd te zien. Vraag daarom altijd aan de Duitse verkoper of de auto vrij is van vieze luchtjes zoals rookgeur of ‘Duitse Herder.’ 

Onderhoudshistorie aanwezig?

De onderhoudshistorie van een auto is belangrijk. Een auto die niet goed onderhouden is krijgt eerder problemen en de kans is groot dat de auto simpelweg minder lang meegaat. Wanneer je een auto koopt moet je dus altijd checken of de onderhoudsboekjes of ‘het digitale onderhoudsboekje’ is ingevuld. Heeft de auto wel op tijd en volgens het boekje onderhoud gekregen?

Helaas wordt ook met de boekjes nog wel eens gefraudeerd, daarom is het verstandig om ook die historie nog eens te checken. Neppe boekjes zijn namelijk in omloop! Dit geldt natuurlijk ook in Nederland. Bel bijvoorbeeld eens met een bedrijf dat het onderhoud heeft uitgevoerd om te checken of alles klopt.

Check natuurlijk ook direct of je auto bijna aan een onderhoudsbeurt toe is. Heeft je auto binnen 10.000 kilometer al een beurt nodig, dan kun je dit best gebruiken bij je onderhandeling. Een grote beurt voor je auto kost al snel een paar honderd euro.

Hoe zit het met garantie?

Je denkt er misschien liever niet over na, maar iedere auto kan kapot. Al is de auto nog zo nieuw, degelijk of goed onderhouden. Dus ga je een auto in Duitsland kopen, kijk dan nog eens goed naar de garantie die je wel of niet krijgt.

Wij raden vaak aan om een auto te kopen bij de merkdealer, het liefst uit een officiële occasionselectie. Zoals de BMW Premium Selectie, Audi Gebrauchtwagen Plus en Mercedes Junge Sterne. Wanneer je een auto koopt bij een officiële dealer weet je bijna zeker dat je een goed product aanschaft. Mét goede garantie!