Auto niet in Nederland te koop?

auto buitenland

We zeggen het vaker, importeren doen mensen niet alleen voor het prijsvoordeel. We kregen deze week weer een mooi voorbeeld binnen van een auto die in Nederland moeilijk te krijgen is: een Duitse Volkswagen Touareg. Wat was dan de reden van het importeren van deze Volkswagen Touareg uit het buitenland? Dat was simpelweg een benzinemotor. In Nederland staan er vrijwel geen tweedehands VW Touaregs met benzinemotor te koop.

VW Amerika

De reden van import uit het buitenland voor deze VW? Een benzinemotor!

Benzine wordt niet meer verkocht

Een nieuw model Touareg met een benzinemotor is dus nauwelijks te vinden op de Nederlandse markt. Sterker nog, Volkswagen verkoopt in Nederland niet eens meer een benzine uitvoering van de Volkswagen Touareg. Als ik op occasion website ‘autoscout24.nl’ zoek naar een tweedehands VW Touareg vanaf het bouwjaar 2013 met benzinemotor vind ik dan ook slechts twee gebruikte exemplaren (11/2015). Een is een Touareg Hybrid, en de andere is een 3.6 FSI model dat eveneens geïmporteerd lijkt uit het buitenland. Ter vergelijking: er staan 37 diesels te koop met een bouwjaar vanaf 2013!

auto uit amerika importeren

Importeren uit het buitenland is de oplossing

Als iets in Nederland niet te krijgen is, dan moet je zoeken in het buitenland. De klant waarvoor wij deze Volkswagen Touareg 3.6 FSI mogen invoeren had dit ook door en vond zijn auto in Duitsland. Oorspronkelijk komt deze VW zelfs uit de Verenigde Staten. Daar wordt de auto nog wel verkocht met 3.6 V6 FSI blok. Wij mogen het importeren van de Touareg regelen. Wat wij onder andere doen is een uitgebreid BPM onderzoek. Voor een auto die in Nederland niet meer geleverd wordt is het nog lastiger om waardes en rest-BPM te berekenen. Wij hebben dit gelukkig vaker gedaan en hierdoor wisten wij een fors voordeel te halen bij de BPM berekening. De Belastingdienst heeft de BPM aangifte inmiddels goedgekeurd en de auto wordt vandaag afgeleverd aan de klant op Nederlandse kentekenplaten.

VW Duitsland

Ook op zoek naar iets bijzonders uit het buitenland?

Kijk ook eens in het buitenland. Soms staan daar net andere auto’s te koop, of precies die ene uitvoering waar jij naar op zoek bent! Importeermijnauto.nl helpt en begeleidt jou bij het importeren in Nederland, waardoor het importeren van een auto een makkie wordt.