Auto als verhuisgoed meenemen naar Nederland?

auto-importeren-verhuisgoed-verhuisboedelvrijstelling

Heb je een tijd in het buitenland gewoond? Dan heb je waarschijnlijk recht om je auto BPM-vrij en btw-vrij naar Nederland te verhuizen. De Belastingdienst heeft een speciale regeling waarbij een auto als verhuisgoed wordt meegenomen, dit heet ‘verhuisboedelvrijstelling‘. Wij vertellen je hoe jij je auto importeert met verhuisboedelvrijstelling.

Toename verhuisgoed

Steeds meer (toekomstige) Nederlanders zijn op de hoogte van deze voordelige verhuisgoedregeling van de Nederlandse overheid. Wij zien bij ons dan ook een toename in het aantal geïmporteerde auto’s als verhuisgoed. De verhuisboedelvrijstelling is voordelig omdat er een groot belastingvoordeel te halen is.

Landen van herkomst

Voor de Nederlandse Belastingdienst maakt het in principe niet uit wat de herkomst is van de auto. Verhuisgoed betekent dat je je auto in Nederland mag invoeren zonder BPM en btw af te dragen. Op dit moment zien wij naast de Europese landen, veel voertuigen uit Dubai, Abu Dhabi en Qatar komen. Veel Nederlandse expats zijn gevestigd in deze landen en komen terug naar Nederland. Bij de terugkeer naar Nederland kan het dus voordelig zijn om je auto gewoon mee te nemen.

Wat moet je regelen bij het importeren van een auto als verhuisgoed?

Bij het importeren van een auto als verhuisgoed komen natuurlijk een aantal zaken kijken. De auto moet naar Nederland gebracht worden, bij de RDW gekeurd worden en er moet BPM-aangifte worden gedaan. Daarnaast moet je een officieel aanvraagdocument voor verhuisboedelvrijstelling indienen. Dit kun je zelf doen, maar wij kunnen het ook uit handen nemen. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Waar moet je aan voldoen voor het importeren van een auto als verhuisgoed?

Natuurlijk zijn er ook een aantal regels waar je aan moet voldoen, voordat de auto onder de verhuisboedelvrijstelling valt. De belangrijkste regels zijn de volgende:

  • Jij woont al meer dan 12 maanden in het buitenland
  • De auto is onderdeel van je inboedel (verhuisraad)
  • De auto is al minimaal 6 maanden in je bezit
  • De auto zal in Nederland met hetzelfde doel gebruikt worden
  • Je houdt de auto in Nederland nog minimaal 12 maanden

De meest actuele informatie over verhuisboedelvrijstelling vind je op de site van de Belastingdienst.

Importeermijnauto.nl helpt bij verhuisgoed

Wij zijn gespecialiseerd in auto-import en verhuisgoed, we kennen de regels, valkuilen en nemen jouw zorgen uit handen. Verhuis je binnenkort naar Nederland? Laat ons voor jou kijken of het voordelig is om je auto mee te nemen, vraag hier een offerte aan.