Beperk je autokeuze niet! Kijk in het buitenland

Auto-zoeken-buitenland

Veel mensen vinden het een feestje om een nieuwe auto te zoeken. Je kunt kiezen van welk merk, welke kleur, welke motor, of welke uitvoering jouw hart sneller gaat kloppen. Maar, moet die auto nou per sé uit Nederland komen? De kans is immers groot dat je ideale auto ergens anders aangeboden wordt.

Laat je keuze niet afhangen van het Nederlandse aanbod. In het buitenland is er een grote hoeveelheid met auto’s in alle soorten en kleuren te koop. Nederland is maar een klein land, dus het Nederlandse aanbod is ook relatief beperkt!

Waar dan? EU!

Wij raden aan om in ieder geval binnen de Europese Unie te zoeken, zo voorkom je heffingen. Het meest ideaal is Duitsland. Dat heeft een aantal redenen, zoals de locatie dichtbij Nederland, de taal, het grote aanbod en de kwaliteit van de occasions. Onlangs schreven we al waarom Duitsland een goed land is om je auto te kopen.

Maar hoe zit dat dan met die bpm?

Bpm is een belasting die op (bijna) alle voertuigen in Nederland betaald wordt. Op iedere nieuwe auto wordt bpm geheven, maar ook iedereen die een auto importeert moet bpm-aangifte doen, zelfs voor een auto waar geen bpm (meer) op betaald hoeft te worden. Maar wat ga je uiteindelijk betalen?

Bpm vooraf berekenen

Je kunt vooraf berekenen hoe veel bpm je gaat betalen op de auto die je wil importeren. Wij kunnen daar als importbedrijf een handje bij helpen, zo kom je niet voor verassingen te staan. Stuur ons vrijblijvend een berichtje.