BMW kopen in Duitsland: 5 tips

BMW-KOPEN-IN-DUITSLAND-VIJF-TIPS

Ben jij van plan om een BMW in het buitenland te kopen? Bijvoorbeeld in Duitsland? Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet om een goede aankoop te doen.

Tip 1: Koop je auto met garantie in Duitsland

Onze eerste tip is om een auto te zoeken in Duitsland. Ons buurland heeft een groot aanbod van mooi uitgevoerde BMW’s. Je kunt zoeken op websites als autoscout24.de of mobile.de. Maar wanneer je gericht op zoek bent naar een BMW met goede garantie, raden wij aan om te kijken op de website van BMW zelf. Je kunt een auto uit de Premium Selection kopen met maximaal 24 maanden Europlus garantie!

Tip 2: Laat je bpm-aangifte berekenen door een professional

Je kunt je bpm-aangifte zelf doen, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit best lastig zijn. Naast het invullen van de BPM aangifte zelf, moet je informatie inwinnen over bpm-aangifte. Hier zul je waarschijnlijk een dag aan kwijt zijn. Wanneer je wel ervaring hebt met de bpm-aangifte en toegang hebt tot systemen en koerslijsten, zoals wij, dan gaat de bpm-aangifte voor je BMW een stuk sneller en wellicht zelfs voordeliger, we hebben namelijk toegang tot alle manieren van bpm-aangifte doen. Verschillen tussen de manieren van bpm-aangifte kunnen heel groot zijn!

Tip 3: Maak vooraf een kostenplaatje

Om niet voor verassingen te komen staan, raden wij iedereen aan om vooraf een totaal kostenoverzicht te maken voordat je de BMW koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van de auto, de transportkosten, het bpm-bedrag, de rdw-keuring en de nieuwe kentekenplaten. Soms is het voor je verzekeraar nodig om een alarm in de BMW te bouwen, hier kunnen wij je over adviseren.

Tip 4: Onderhandel met de verkoper

Het hoort een beetje bij een auto kopen; onderhandelen. Dit gaat in Duitsland wel iets anders dan in Nederland. In Duitsland gaat de autohandel sneller en worden auto’s over het algemeen zeer scherp aangeboden. Omdat de verkopende Duitse partij met kleine marges werkt, moet je niet rekenen op duizenden euro’s korting op je BMW. Ga uit van maximaal ongeveer 1,5% tot 3%. Denk daarnaast eens verder dan onderhandelen over de verkoopprijs, vaak is de dealer best bereid om iets anders bij de auto te leveren. Zoals garantie op de BMW, een volle tank of een setje winterbanden. Zorg dat je altijd alles goed vastlegt in het koopcontract, om achteraf discussie te voorkomen.

Tip 5: Laat je BMW ophalen door een transportbedrijf

Wanneer je de BMW hebt gekocht in Duitsland, dan moet de auto nog naar Nederland worden gebracht. Dit kun je zelf doen, maar wij raden aan om de BMW veilig en verzekerd te laten transporteren op een trailer. Wanneer je zelf de auto gaat halen komen daar ook een hoop, wellicht onverwachte kosten bij kijken. Denk aan het trein- / vliegticket of kosten van een tweede auto, een tijdelijk kenteken met verzekering en brandstofkosten. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je hieraan kwijt bent. Het is dus veel handiger en verstandiger om je auto in Duitsland op te laten pikken door een transportauto. Zorg dat je transporteur goed verzekerd is, en dat hij de auto controleert bij het ophalen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kopen van een BMW in Duitsland of het importeren van de BMW in Nederland? Je kunt ons altijd een vraag stellen!