Zelf BPM berekenen?

bpm berekenen

Als je een auto gaat importeren uit Duitsland zijn er een hoop keuzes die je moet maken. Koop je de auto bij een Duitse dealer of een particulier? Ga je naar Duitsland om de auto op te halen of laat je de auto transporteren? Maar misschien nog wel de belangrijkste keuze die je maakt is het moeilijkste onderdeel van auto import: de BPM aangifte. Doe je de BPM aangifte zelf of laat je deze doen?

Zelf BPM berekenen

Wie kiest voor auto import moet BPM aangifte doen, ongeacht de leeftijd of uitstoot van de importauto. BPM aangifte is het lastigste onderdeel bij het importeren van een auto. Wie nog nooit een auto in Nederland heeft geïmporteerd komt voor een hoop vragen te staan en beschikt niet over alle juiste middelen om überhaupt aangifte te kunnen doen. Wanneer je de Belastingtelefoon belt word je weliswaar netjes geholpen, maar de kans dat je dan teveel betaalt is aanzienlijk.

Verschillende manieren van BPM berekenen

Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen. De rest-BPM is namelijk afhankelijk van de afschrijving van je auto. Er zijn meerdere koerslijsten waarop de BPM aangifte gebaseerd kan worden, zoals Autotelex, X-Ray en Eurotax. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een forfaitaire tabel (afschrijvingstabel/leeftijdstabel). Zorg er in ieder geval voor dat de koerslijst die je gebruikt ondersteund wordt door de Belastingdienst.

Zo min mogelijk BPM betalen

Om aan de meest voordelige BPM aangifte te komen is het dus van belang om al deze berekeningen te vergelijken. Niemand wilt meer BPM betalen dan nodig is. De bedragen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Daarom doen wij bij het maken van de BPM aangifte een uitgebreid BPM onderzoek. Uiteraard doen we alles op een legale manier, binnen de ‘spelregels’ van de Belastingdienst.

BPM kan niet verkocht worden

Mensen vertellen ons vaak dat ze ergens anders korting op de BPM krijgen. BPM kan echter niet verkocht worden. Termen als ‘korting op je BPM’ zijn dus misleidend. BPM is een vastgestelde regel van de Belastingdienst. Hierop kunnen bedrijven of particulieren geen invloed uitoefenen. Een zo voordelig mogelijke berekening maken is het enige wat je kunt doen. En dat is precies waar we goed in zijn.

Nieuwwaarde berekenen

Een van de dingen die je moet doen is het bepalen van de originele nieuwwaarde. Soms wordt een Duitse auto geleverd met een volledige optielijst. Maar soms moet je zelf op onderzoek uit. Een goede dosis kennis van auto’s en opties is dan erg handig. De oorspronkelijke nieuwwaarde van je import auto is erg belangrijk voor de rest-BPM. Daarnaast zijn zaken als CO2 uitstoot, de kilometerstand en de datum van eerste toelating van groot belang.

Duitsland BPM

Hulp nodig bij BPM aangifte?

Natuurlijk willen wij graag dat jij onze hulp inschakelt. Wij importeren dagelijks auto’s en doen dagelijks BPM berekeningen en aangiftes. Voor een relatief klein bedrag doen wij de BPM aangifte, de RDW keuring en tenaamstelling voor je. De kans is groot dat je bespaart op het BPM bedrag. Wij doen een uitgebreid BPM onderzoek, vullen de aangifteformulieren in en doen de BPM aangifte bij de Belastingdienst. Daarnaast regelen wij de RDW keuring, kentekenplaten en stalling van je auto. Wanneer de auto klaarstaat doen wij de tenaamstelling zodat je direct de weg op kunt met je nieuwe importauto!

Wil je alvast een indicatie van het kostenplaatje? Vul hier vrijblijvend een overzicht aan, inclusief een indicatie van het BPM bedrag dat je betaalt.