Btw Duitsland verlaagd!

Duitsland verlaagt van 1 juli t/m 31 december 2020 de btw van 19% naar 16%. De Duitse regering doet dit om de economie te stimuleren, in de hoop dat consumenten meer gaan kopen. De korting op de btw geldt ook voor voertuigen. Vooral voor particuliere consumenten kunnen profiteren van de tijdelijke korting.

Impuls economie, btw Duitsland van 19% naar 16%

De tijdelijke verlaging van de btw (‘Mehrwertsteuer’) in Duitsland is vooral bedoeld als een stimulans voor de economie. Iedereen die in Duitsland koopt kan direct van de maatregel profiteren. Het standaard btw-tarief zal worden verlaagd van 19% naar 16%, het lage btw-tarief van 7% naar 5%. 

Btw-voertuig

De btw-verlaging geldt ook op btw-voertuigen, dit zijn bijvoorbeeld auto’s die voorheen in zakelijk bezit zijn geweest. Op zogenoemde marge-auto’s, dat zijn auto’s die al in particulier bezit zijn geweest en waarop geen btw meer zit, geldt het voordeel niet.

Verlaging btw Duitsland interessant voor particulieren

De tijdelijke btw-verlaging op voertuigen is vooral interessant voor particulieren. Zakelijke consumenten kunnen immers de btw toch al aftrekken, particulieren kunnen dit niet. De verlaging van het Duitse btw-tarief geldt ook voor Nederlandse consumenten die in Duitsland een auto kopen. Voorwaarde is wel dat het voertuig ouder is dan zes maanden, of 6.000 kilometer heeft gereden. Anders merkt de Nederlandse Belastingdienst deze aan als ‘nieuw’ en is btw verschuldigd in Nederland i.p.v. Duitsland.

btw-duitsland-16-19-procent

Rekenvoorbeeld btw Duitsland

We rekenen met een BMW 5 Serie die te koop staat voor €50.000,- inclusief 19% btw in Duitsland. Na de btw-verlaging van 1 juli kan deze BMW een stuk goedkoper zijn. Wanneer de verkoper 16% btw rekent, komt deze auto uit op een totaalbedrag van €48.739,50. Een besparing van €1.260,50!

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van een auto in Duitsland? Wilt u meer weten over auto import, btw in Duitsland of bpm? Importeermijnauto.nl is gespecialiseerd in begeleiding bij de aankoop in Duitsland en de import van het voertuig in Nederland. Stel hier direct uw vraag, bel naar +31297712550 of mail naar info@importeermijnauto.nl.

* Importeermijnauto.nl kan niet met zekerheid zeggen of alle Duitse handelaren de btw-verlaging volledig en direct doorvoeren.

** Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.