Daarom altijd Duitsland! 5 redenen

Duitsland-auto-import

Duitsland is de belangrijkste bron voor import auto’s. Maar waarom is dat eigenlijk? Bij ons komt meer dan 90% van de import auto’s uit Duitsland. Dit zijn de belangrijkste 5 redenen!

Altijd weer Duitsland

Voor de vaste volgers van Importeermijnauto.nl is het duidelijk dat wij het grootste deel van de auto’s importeren uit Duitsland. Wij importeren auto’s uit ieder land, toch is zeker 90% van de importauto’s Duits. En dat heeft een aantal redenen. We hebben de belangrijkste 5 op een rijtje gezet!

1 – Kostenbesparing, ook na import

Een jong gebruikte auto kopen in Duitsland is voordelig. In Duitsland zijn auto’s een stuk goedkoper omdat er geen BPM is en omdat de btw lager is. Dat werkt ook door in de prijzen van tweedehands auto’s in Duitsland.

Als je de auto importeert en op Nederlands kenteken zet, dan betaal je nog wel BPM. Een groot deel daarvan is echter al afgeschreven wanneer de auto zijn eerste kilometers heeft gereden op de Autobahn. Daardoor blijft er ook na de invoer een leuk voordeel over!

2 – Mooie auto’s, goede uitvoeringen

Omdat auto’s in Duitsland goedkoper zijn, zijn kopers eerder geneigd om hun nieuwe auto uit te voeren met opties. Leuke opties, zoals een goed geluidssysteem, lederen bekleding, navigatie, etc. etc. Kortom, je krijgt gewoon een stukje meer luxe voor hetzelfde geld.

Ook motorisch zijn Duitse auto’s meestal beter uitgevoerd. Kijk maar eens op autoscout24.de en vergelijk dat met de Nederlandse occasions. We weten zeker dat jij van de Duitse modellen gelukkiger wordt!

3 – Enorm aanbod

Het auto-aanbod bij de Duitsers is groot. Duitsland is veel groter dan Nederland, het aantal inwoners is bijna vijf keer zo groot! Logisch dat je veel meer keuze hebt voor auto’s. En logisch ook dat de kans groter is dat jij je droomauto vindt.

Misschien heb je al gehoord van de nieuw ingevoerde WLTP keuring. Met de onzekerheid die dit met zich mee brengt zoeken meer mensen een auto in Duitsland. Het grote auto-aanbod is een groot voordeel voor Nederlanders die nog een leuke auto zoeken die niet meer te koop of leverbaar is in Nederland.

4 – Vrije handel binnen de EU

Een groot voordeel binnen de EU is de vrije handel. Ga jij een auto kopen in Duitsland? Dan betaal je geen invoerrechten. Dat geldt natuurlijk ook voor een importauto uit België, Frankrijk, Luxemburg, of ieder ander land uit de Europese Unie.

5 – Lekker dichtbij

Niet onbelangrijk, Duitsland ligt lekker dichtbij Nederland. Dat is makkelijk wanneer de auto op transport gaat en scheelt kosten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de auto vooraf te bekijken.