Diesels in de ban in Duitsland, voordeel in Nederland

diesel-duitsland-auto-import

Dieselauto’s, bijna dagelijks lees je er wel over in het nieuws. In Duitsland zijn er, om de grote steden ‘schoner’ te krijgen, maatregelen op komst. Die houden in dat Duitsers die hun Euro-4 of Euro-5 diesel inruilen, een premie krijgen. Maar wat gebeurt er nu met de auto’s die ingeruild worden? 

RAI vreest voor importgolf Duitse diesels

De RAI Vereniging berichtte onlangs al dat ze vrezen voor een importgolf in Nederland. Omdat er in Duitsland een enorme hoeveelheid dieselauto’s van de weg gehaald wordt.

“Als de Duitse inruilactie aanslaat, zouden in Duitsland de komende jaren 1,2 miljoen oudere diesels op de markt komen. Een deel daarvan komt zeker naar Nederland, want hier is de vraag nog groot. Wij kunnen die import niet verbieden, maar wel kunnen we de import van vervuilende oude diesels onaantrekkelijk maken.” – F. Liebrand, RAI Vereniging

Milieu versus voordelig diesel rijden

Natuurlijk moedigen wij niet aan om in Nederland het milieu te vervuilen. Maar mocht je tóch van plan zijn om een diesel te kopen, dan is nu wel het moment om je kans te grijpen. Overigens zijn niet alle diesels zo vervuilend als veel berichtgeving doet vermoeden.

Maak een vrijblijvende berekening

Kortom, de kans is groot dat er de komende tijd veel diesels in Duitsland te koop aangeboden worden. Deze zullen voordelig zijn in aanschaf, zelfs nadat jij de auto in Nederland invoert. Interesse? Wij kunnen in Duitsland een auto voor je zoeken of een vrijblijvende (bpm-)berekening voor je maken.