Duitse occasion zoeken

Als je een auto wilt importeren uit Duitsland, moet je natuurlijk eerst een occasion zoeken en vinden. Maar waar vind je nou een Duitse occasion? Een overzicht van goede websites om een Duitse occasion te kopen.

Mobile.de favoriet

Bijna iedereen die wel eens overwogen heeft om een auto te importeren uit Duitsland heeft er wel eens van gehoord: Mobile.de. De website mobile is de bekendste automarktplaats van Duitsland.

Op Mobile worden auto’s aangeboden door zowel bedrijven als particulieren. Op het moment van schrijven (15-10-2015) worden er op mobile.de 1.241.150 Duitse voertuigen aangeboden.

Mobile.de mobile.nl invoeren auto

Als je een auto gaat zoeken raden wij aan om te zoeken via ‘detailsuche’. Zo kun je een specifiekere zoekopdracht uitvoeren. Je je zoekopdracht specificeren op zaken als als nieuw/gebruikt, merk, model, carrosserievorm, aantal pk’s, motorinhoud, prijs, kleur, bouwjaar, brandstof, versnellingsbak, uitrusting, aanbieder of milieu.

Vergeet niet om Deutschland te kiezen onder ‘Standort > Land’. Mobile.de zoekt namelijk ook in andere landen dan Duitsland.

Autoscout24.de

Een andere website die wij aanraden is Autoscout24.de. Ook op de tweede ‘marktplaats voor auto’s’ van Duitsland vind je een enorm aanbod aan gebruikte auto’s. We kennen autoscout24 ook in de Nederlandse versie, daarom zal de naam waarschijnlijk bekend in de oren klinken.

autoscout24.de duitse auto

Net zoals op Mobile, kun je op Autoscout24 een gespecificeerde zoekopdracht uitvoeren onder het kopje ‘detailsuche’. Op autoscout24.de worden ruim 1,1 miljoen Duitse voertuigen aangeboden.

Zoeken bij Duits automerk zelf

Als je een jong gebruikte auto zoekt uit een occasionselectie van een specifiek merk in Duitsland, dan is het makkelijker om deze direct op te zoeken via de website van het merk zelf. Ieder automerk heeft een website met een zoekfunctie waar Duitse occasions worden aangeboden.

Audi kopen in Duitsland

Een Audi kopen via Audi Duitsland zelf. De Duitse occasion selectie van het merk heet Audi Gebrauchtwagen Plus. Lees hier meer over de eisen waaraan een Audi uit deze selectie moet doen en de garantie.

Audi importeren Nederland

BMW kopen in Duitsland

Net zoals Audi heeft BMW een occasionselectie met jong gebruikte modellen. Bij BMW heet dit BMW Premium Selection. Auto’s uit de BMW Premium Selection worden verkocht met EuroPlus garantie. Bekijk onze BMW import pagina voor meer info over het kopen van een BMW in Duitsland.

Duitsland Nederlands kenteken importeren

Mercedes kopen in Duitsland

De occasionselectie van Mercedes heet ‘Junge Sterne’. Onderdeel van de garanties van de Junge Sternen zijn 24 maanden garantie voor heel Europa, 12 maanden mobiliteitsgarantie en een gegarandeerde kilometerstand. Op onze Mercedes pagina vind je alle informatie over het kopen en importeren van een Mercedes.

Duitse Mercedes kopen

Porsche kopen in Duitsland

Ook Porsche heeft een zoekfunctie op de website voor ‘gebrauchtwagens‘. De selectie van Porsche wordt ‘Porsche Approved’ genoemd. De garanties van een Duitse Porsche uit de Porsche Approved selectie lees je hier.

normal

Volvo kopen in Duitsland

Een Volvo kopen in Duitsland doe je op de Duitse website van Volvo. Volvo is dan wel Zweeds, maar veel Duitsers rijden er een. En Volvo is een populair merk voor import. Als je een gegarandeerd goede auto zoekt, dan kom je terecht bij een ‘Volvo Selekt’  auto. Onze ervaringen met deze occasion selectie zijn erg goed. De Volvo’s voldoen aan veel eisen. Lees meer over het kopen van een tweedehands Volvo in Duitsland.

Duitse Volvo importeren

Volkswagen kopen in Duitsland

Een ‘Das Welt auto’ is een auto uit de Duitse occasion selectie van Volkswagen. Een VW uit die selectie voldoet, net zoals bij de andere merken die we net noemden, aan een behoorlijk aantal eisen. Die eisen lees je hier

VW kopen in Duitsland

Auto kopen in Duitsland

Meer weten over het kopen van een auto in Duitsland? Hier lees je 8 tips over het kopen van een Duitse occasion.

auto importeren uit duitsland