Een auto gevonden in Duitsland, wat nu?

auto-gevonden-in-duitsland

Je hebt een auto gevonden in Duitsland, wat nu? Alles in Nederland moet nog geregeld worden en de auto zelf staat natuurlijk ook nog in Duitsland. Wij zetten de belangrijkste stappen op een rijtje. Importeermijnauto.nl helpt bij de import van jouw auto uit Duitsland, van begin tot eind.

Maak eerst een kostenoverzicht voor je importauto

Voordat je overgaat tot de aankoop van de auto, maken we eerst een kostenoverzicht. Zo weet je zeker dat de auto binnen je budget valt en niet duurder is dan verwacht. In dit overzicht nemen we alle kosten op, zoals: de aanschafprijs, transportkosten, BPM bedrag, kosten voor RDW keuring, inbouw accessoires en tenaamstelling.

Een auto kopen in Duitsland

Dan is het tijd om de auto in Duitsland te kopen. Als jij dat fijn vindt nemen wij contact op met de Duitse autodealer. Dan controleren wij of de voertuigdocumenten kloppen, we voeren een voertuigcheck op afstand uit en bekijken de garantievoorwaarden. Als alles in orde is adviseren wij om de handtekening op het koopcontract te zetten (wanneer het niet goed voelt melden we dat natuurlijk ook). Jij koopt de auto vervolgens direct bij de Duitse autodealer.

De auto naar Nederland transporteren

Vervolgens wil je de auto zo snel mogelijk in Nederland hebben. Voor het transporteren van je importauto werken wij samen met een transportbedrijf. Op die manier komt de Duitse auto veilig en verzekerd in Nederland, zonder dat je hier zelf iets aan hoeft te doen.

De auto wordt gestald in onze overdekte opslagruimte

Wanneer de auto in Nederland aankomt wil je natuurlijk dat hij veilig staat, waar niemand erbij kan. Onze overdekte opslagruimte is daarom ideaal, je auto staat niet in de regen en we zijn natuurlijk verzekerd voor diefstal en inbraak.

RDW Keuring en BPM aangifte

De auto is bij ons aangekomen, tijd om een BPM onderzoek te doen, wij gaan aan de slag om zo voordelig mogelijk de BPM te berekenen. Natuurlijk binnen de regels van de Belastingdienst zodat je achteraf geen narigheid krijgt. Ook de RDW keuring wordt zo snel mogelijk uitgevoerd, een van onze chauffeurs rijdt met de auto naar het keuringsstation. Vervolgens kan de BPM aangifte op de bus en is het wachten op de bevestiging van de Belastingdienst.

Extra’s en accessoires

Soms zijn er extra zaken die worden uitgevoerd wanneer de auto bij ons staat. Bijvoorbeeld een check of APK keuring in onze eigen werkplaats, het inbouwen van een alarm, een professionele poetsbeurt, chiptuning of het inbouwen van een betere geluidsinstallatie.

Kenteken en tenaamstelling

Wanneer de BPM voldaan is komen de kentekens binnen via de post. Wij zorgen voor een setje ‘luxe’ kentekenplaten met oplegletters. Dan zetten we de auto gewassen en eventueel getankt voor je klaar in onze showroom. We lopen nog een keer alles door en dan is het tijd om de weg op te gaan, tijd om te genieten van je nieuwe importauto!

Auto importeren?