Een auto importeren uit het Midden-Oosten

auto importeren midden oosten qatar

Een auto importeren uit het Midden-Oosten is iets wat steeds vaker voorkomt bij Importeermijnauto.nl. Naast de vele auto’s uit Duitsland en andere Europese landen, komen er bij Importeermijnauto.nl steeds meer auto’s uit landen als Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten binnen. Wij vertellen je hoe het zit.

Waarom een auto importeren uit het Midden-Oosten?

De auto’s die wij importeren uit het Midden-Oosten worden vrijwel altijd meegenomen als verhuisgoed. Iemand woont en werkt bijvoorbeeld in Dubai en verhuist naar Nederland. De auto die dan in het bezit is wordt meegenomen naar Nederland en hier, vaak BPM-vrij, ingevoerd. Dit gebeurt met de verhuisboedelvrijstelling.

Het zal dus niet snel voorkomen dat een Nederlandse consument zomaar een auto gaat kopen in het Midden-Oosten. Een auto is vrijwel altijd al in het bezit van de persoon zelf.

Veel auto’s uit Qatar

Qatar is in 2017 regelmatig in het nieuws geweest. Sinds het voorjaar van 2017 is er een diplomatieke crisis waarbij het oliestaatje beschuldigd wordt van het faciliteren van terrorisme. Het conflict met omringende landen houdt onder andere in dat er een handelsboycot is en dat ambassadeurs andere landen zijn uitgezet. (Wij nemen uiteraard geen enkel standpunt in over deze Qatar crisis!)

Feit is wel dat door de problemen veel Qatarezen het hazenpad kiezen. Zij verhuizen naar andere landen, of verhuizen terug naar het land waar zij vandaan komen. Zo ook naar Nederland, denk hierbij aan bijvoorbeeld ondernemers en expats die (tijdelijk) in Qatar woonden.

Porsche Boxster import Qatar

Voorbeeld: Porsche Boxster S uit Qatar

Auto import vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

De Verenigde Arabische Emiraten is een land dat bestaat uit meerdere Emiraten. De bekendste twee Emiraten zijn Dubai en Abu Dhabi. Net zoals Qatar en meer landen uit het Midden-Oosten staat de VAE bekend als een land dat zijn rijkdom te danken heeft aan de aanwezige olie.

Ook vanuit de VAE worden regelmatig auto’s naar Nederland verscheept. Als de auto uit de container is helpen wij de eigenaren met de registratie van de auto in Nederland.

Audi q7 importeren verhuisgoed

Voorbeeld: Audi Q7 uit Dubai

Auto uit het Midden-Oosten invoeren in Nederland

Wij zorgen dat de auto uit het Midden-Oosten een volwaardige Nederlandse registratie krijgt en nemen alles uit handen. Zoals de BPM aangifte, de keuring, check van de documenten, de tijdelijke stalling, aanvraag van het kenteken en het bedrukken van de Nederlandse kentekenplaten. Natuurlijk ondersteunen wij ook bij de aanvraag van de verhuisboedelvrijstelling bij de Belastingdienst.

Staat u ook op het punt om een auto in te voeren uit het Midden-Oosten? Wij kunnen u hierin ondersteunen. Neem contact op met Importeermijnauto.nl.