Een nieuwe Porsche 911!

Porsche heeft een nieuwe Porsche 911 geïntroduceerd. De auto is in Los Angeles voor het eerst getoond aan het publiek en wordt aangeduid met het type ‘992’. Uiteraard vertoont de kersverse 911 veel gelijkenis met zijn voorgangers, maar er zijn zeker verschillen..

Uitzondering voor een uitzonderlijke auto

Normaal gesproken deelt Importeermijnauto.nl geen autonieuws, maar een icoon als de Porsche 911 is een uitzondering op die regel. De 911 werd voor het eerst in 1964 op de markt gebracht, heeft nog altijd zijn karakteristieke vormen, is een absoluut icoon geworden en is bij ons ook nog eens een van de meest geïmporteerde auto’s. (Vanaf november dit jaar alleen al mochten wij voor klanten maar liefst drie Porsches 911 importeren.)

Wat is er veranderd aan de 911?

De meest in het oog springende verandering is de grote lichtbalk aan de achterkant, waar er vroeger nog twee losse units waren, is er nu een doorlopende balk over de hele breedte. Daarnaast vallen de bredere body, hoger geplaatste uitlaten achter en hoger geplaatste luchtinlaten aan de voorkant op. Ook aan de binnenkant is de auto nog goed herkenbaar als 911. Toch zijn er behoorlijke wijzigingen zoals grotere schermen en meer verzonken clusters.

Power?

Power is er zeker. Op dit moment zijn alleen de Carrera S en de Carrera 4s getoond. Deze modellen hebben maar liefst 450pk, uiteraard uit een zescilinder boxermotor. Het 3.0 liter blok van deze modellen (Carrera S en 4s) produceert 30 pk meer dan de voorgangers. Alle andere modellen moeten nog bekend worden gemaakt, maar naar verwachting zullen er onder andere zeker weer een Carrera, Carrera 4, GTS, 4 GTS, Targa 4s, Turbo, Turbo S, GT3, GT2, GT3 RS en GT2 RS komen.

Prijs? Te importeren?

In Nederland zal de Carrera S verkrijgbaar zijn vanaf net iets meer dan €156.000,-. Uiteraard raden wij aan om even geduld te hebben en de auto, met de kop eraf, te importeren. Dit levert een BPM-voordeel op, zodat er er binnen het budget een mooier exemplaar uit bijvoorbeeld Duitsland te halen is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.