Elektrische auto kopen in het buitenland

duitsland-tesla-kopen

Wij krijgen wel eens de vraag: Importeren jullie ook elektrische auto’s uit het buitenland? En het antwoord daarop is ja, wij importeren ook alle soorten auto’s uit het buitenland!

BMW-i3-elektrisch-importeren
BMW i3 – Volledig elektrische importauto

Hybride, plug-in hybride of elektrisch?

Natuurlijk is het van jezelf van groot belang welke auto je uitkiest. Niet alleen wil je een auto naar je smaak, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld belasting moet je een verstandige keuze maken! Maar wat voor auto je importeert, maakt in principe niet uit voor ons. Wij kunnen je helpen om de auto op Nederlands kenteken te krijgen.

Audi Q7 etron in Duitsland kopen
Audi Q7 – Plug-in hybride importauto

Moet ik BPM-aangifte doen voor een elektrische auto?

Ja, ook wanneer je een elektrische auto importeert, dien je bpm-aangifte te doen. In Nederland moet je voor iedere auto aangifte doen voor de bpm, ongeacht of je uiteindelijk bpm betaalt of niet. Dus zowel voor elektrische auto’s waarop je geen bpm betaalt, als voor bijvoorbeeld een hele oude auto, doe je een aangifte bij de belastingdienst.

BMW X5 eDRIVE elektrisch Duitsland
BMW X5 eDRIVE – Plug-in hybride importauto

Wat moet er nog meer gebeuren voor import?

Wanneer je een auto importeert zijn er naast de bpm-aangifte nog een aantal dingen die je moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de RDW-keuring en het aanvragen van een Nederlandse kentekenplaat. Het ingewikkeldst is natuurlijk de bpm-aangifte voor je importauto. Wil je dat wij alle zorgen uit handen nemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

tesla-kopen-lage-bijtelling
Tesla Model S – Volledig elektrische importauto