Import van occasions populair, tekort op Nederlandse markt.

AUDI uit Duitsland

De import van occasions is een groeiende markt. De RDW meldde afgelopen week dat het aantal auto’s dat in het buitenland wordt aangekocht en naar Nederland gehaald wordt nog steeds toeneemt. 

Auto over de grens

De belangrijkste oorzaak van de stijging lijkt het tekort op de Nederlandse markt. De economie trekt aan en er worden weer meer auto’s gekocht. In Nederland ontstaat daardoor een situatie waar mensen niet de occasion vinden die ze voor ogen hebben. Steeds meer mensen hebben de mogelijkheid ontdekt om een auto te zoeken over de grens.

Stijgende lijn import van occasions

Als we de cijfers van 2016 naast die van 2017 leggen zien we bijvoorbeeld een stijging van ongeveer 15 procent. En ook in de voorgaande jaren was er een constant stijgende lijn te zien in de import van occasions. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven maken gretig gebruik van de mogelijkheid om occasions te importeren en vervolgens te koop aan te bieden op de Nederlandse markt.

auto-import-duitsland

Duitsland nummer een

De populairste bron voor importauto’s is nog altijd Duitsland. Niet alleen omdat Duitsland ons buurland is, maar ook omdat Duitsland een groot land is met veel inwoners en dus veel auto’s. Daarnaast is Duitsland lid van de Europese Unie en dus betaal je geen invoerrechten over je occasion. Hier lees je alle voordelen die je hebt bij het kopen van een auto in Duitsland.

Ook een occasion importeren?

Kun jij je droomauto ook niet vinden in Nederland? Kijk dan eens of dit wel lukt in Duitsland. Neem een kijkje op Autoscout24.de of Mobile.de. En mocht je hulp nodig hebben bij het importeren van jouw nieuwe occasion, dan horen wij het natuurlijk graag!