Importeren en transporteren

Duitsland-Auto-transporteren

Bij auto import, hoort ook transport. 9 van de 10 klanten van Importeermijnauto.nl laten hun nieuwe importauto transporteren. Wij vertellen je waarom het verstandig is om je auto niet zelf op te halen in Duitsland. En waarom bijna iedereen voor transport kiest.

1 – Je kunt de auto niet direct meenemen.

Zelf de auto bekijken, het aankoopbedrag betalen en wegrijden? Helaas, zo werkt het niet. Wanneer je de auto én wil bekijken én zelf ophaalt zul je twee keer naar Duitsland moeten reizen. Importeermijnauto.nl begeleidt meestal aankopen bij professionele dealers waar auto’s met garantie geleverd worden nadat ze uitvoerig zijn gecontroleerd. Dit betekent dat je auto niet al klaarstaat voor aflevering voordat jij de auto komt bekijken. Daarnaast is bij overboeking van het aankoopbedrag het geld niet direct ontvangen door de verkoper, ook hierom zul je de auto nog niet mee krijgen.

2 – Een eendagskenteken is verboden in Nederland

Wanneer je een importauto naar Nederland vervoert heeft de auto nog geen kenteken. Daarom zul je een tijdelijk kenteken moeten aanvragen. De Duitse dealer kan je hierbij helpen, alleen is het voor jou verboden om met dat kenteken Nederland in te rijden. Je kunt aangehouden worden en krijgt dan een boete op basis van het BPM bedrag op je importauto.

3 – Transport is verzekerd en veilig

Wanneer je de auto op laat halen door onze transporteur is je importauto verzekerd. Onze chauffeurs zijn ervaren en kennen de Duitse snelweg. Toch kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Ook wanneer je zelf de auto ophaalt kun je betrokken raken bij een ongeluk. Helaas is zo dat een allrisk-verzekering voor een auto met eendagskenteken erg duur is of zelfs onmogelijk. Hierdoor kiezen veel mensen voor een WA dekking, geen prettig idee wanneer je met je nieuwe auto op pad bent.

4 – Transport is goedkoper dan je denkt

Wij transporteren jouw importauto al vanuit Duitsland vanaf €350,-. Dit lijkt misschien een forse uitgave, maar ook wanneer je de auto zelf haalt lopen de kosten op. Denk aan een een treinticket of vliegticket naar de locatie, verzekering van de auto, kosten voor het tijdelijke kenteken, eigen brandstof voor de terugreis en eventueel een overnachting. De kosten voor transport zijn afhankelijk van de locatie waar jouw auto staat.

5 – Transport scheelt jou een hoop tijd

Een auto ophalen in Duitsland is behoorlijk tijdrovend. Het is dan ook logisch dat jij een hoop tijd bespaart wanneer wij het transport van jouw auto van Duitsland naar Nederland uit handen nemen.

6 – Transport is veel makkelijker

Contact opnemen met de Duitse dealer doen wij, de route uitstippelen doen wij. Je hoeft geen kenteken, verzekering of vervoer naar de locatie te regelen. Kortom, het scheelt een hoop moeite wanneer wij het transport van jouw importauto regelen.

7 – Je auto wordt bij transport direct bij ons afgeleverd

Wanneer de auto in Nederland aankomt, wordt hij direct in onze loods geplaatst. Immers, de auto kan niet op de openbare weg staan. Zowel niet omdat hij niet geregistreerd is als omdat hij niet verzekerd is. Als wij het transport van jouw auto regelen, zorgen wij ook voor een veilige opslag in Nederland. Onze chauffeur levert de auto af bij onze vestiging, wij zetten de auto achter slot en grendel. En uiteraard zijn wij goed verzekerd.

een-auto-kopen-in-duitsland