Mercedes-Benz kopen in Duitsland: 5 tips

auto-invoeren-verhuisgoed

Tijd om een nieuwe Mercedes aan te schaffen over de grens? Dan hebben wij voor jou vijf tips die je kunnen helpen bij het zoeken, vinden en kopen van een mooie Mercedes.

Tip 1: Koop je Mercedes met garantie in Duitsland

Tip 1 is om de Mercedes te zoeken bij de oosterburen. Duitsland heeft veel aanbod van mooie Mercedessen. Sites als autoscout24.de en mobile.de bieden een mooi overzicht. Maar wanneer je gericht op zoek bent naar een Mercedes met goede garantie, raden wij aan om te kijken op de website van Mercedes zelf. Je kunt een auto uit de officiële ‘selectie’ occasions kopen van Mercedes zelf. Het merk biedt tot 24 maanden garantie als jij een ‘Junge Sterne’ Mercedes aanschaft.

Tip 2: Laat je bpm-aangifte berekenen door een professional

Je kunt je bpm-aangifte zelf doen, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit best lastig zijn. Naast het invullen van de BPM aangifte zelf, moet je informatie inwinnen over bpm-aangifte. Hier zul je waarschijnlijk een dag aan kwijt zijn. Wanneer je wel ervaring hebt met de bpm-aangifte en toegang hebt tot systemen en koerslijsten, zoals wij, dan gaat de bpm-aangifte voor je Mercedes een stuk sneller en wellicht zelfs voordeliger, we hebben namelijk toegang tot alle manieren van bpm-aangifte doen. Verschillen tussen de manieren van bpm-aangifte kunnen heel groot zijn!

Tip 3: Maak vooraf een kostenplaatje

Om niet voor verrassingen te komen staan, raden wij iedereen aan om vooraf een totaal kostenoverzicht te maken voordat je de Mercedes koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van de auto, de transportkosten, het bpm-bedrag, de rdw-keuring en de nieuwe kentekenplaten. Soms is het voor je verzekeraar nodig om een alarm in de Mercedes te bouwen, hier kunnen wij je over adviseren.

Tip 4: Onderhandel met de verkoper

Het hoort een beetje bij een auto kopen; onderhandelen. Dit gaat in Duitsland wel iets anders dan in Nederland. In Duitsland gaat de autohandel sneller en worden auto’s over het algemeen zeer scherp aangeboden. Omdat de verkopende Duitse partij met kleine marges werkt, moet je niet rekenen op duizenden euro’s korting op je Mercedes. Ga uit van maximaal ongeveer 1,5% tot 3%. Denk daarnaast eens verder dan onderhandelen over de verkoopprijs, vaak is de dealer best bereid om iets anders bij de auto te leveren. Zoals garantie op de Mercedes, een volle tank of een setje winterbanden. Zorg dat je altijd alles goed vastlegt in het koopcontract, om achteraf discussie te voorkomen.

Tip 5: Laat door een transportbedrijf je nieuwe Mercedes ophalen

Wanneer je de ‘Benz’ hebt gekocht in Duitsland, dan moet de auto nog naar Nederland worden gebracht. Dit kun je zelf doen, maar wij raden aan om de Mercedes veilig en verzekerd te laten transporteren op een trailer. Wanneer je zelf de auto gaat halen komen daar ook een hoop, wellicht onverwachte kosten bij kijken. Denk aan het trein- / vliegticket of kosten van een tweede auto, een tijdelijk kenteken met verzekering en brandstofkosten. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je hieraan kwijt bent. Het is dus veel handiger en verstandiger om je auto in Duitsland op te laten pikken door een transportauto. Zorg dat je transporteur goed verzekerd is, en dat hij de auto controleert bij het ophalen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Mercedes in Duitsland of het importeren van de Mercedes in Nederland? Je kunt ons altijd een vraag stellen!