Plexiglas snijden

Plexiglas valt onder kunststof en staat ook wel bekend als polymethylmethacrylaat. Dit materiaal bestaat al meer dan 100 jaar en wordt gemaakt van vier ingrediënten: zwavelzuur, methanol, aceton en waterstofcyanide. Plexiglas is een sterkere versie van gewoon glas. Plexiglas is namelijk maar liefst 30 keer sterker dan glas en versplintert bijna niet wanneer het breekt.

Daarnaast laat echt glas veel minder licht door dan plexiglas. Plexiglas kent veel voordelen en wordt dan ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld ramen van boten, lichtkappen, stofkappen, vitrines, aquariums en nog veel meer.

Hoe gaat dat, plexiglas snijden?

Het snijden van het plexiglas begint met het insnijden daarvan. De plaat wordt op een vlakke ondergrond gelegd en in de juiste afmetingen gesneden.

PLEXIGLAS LATEN SNIJDEN MET EEN WATERSTRAALMACHINE

Het snijden van plexiglas wordt uitgevoerd met een waterstraalmachine. Deze snijtechniek wordt uitgevoerd met abrasief snijden. Maar wat is abrasief snijden precies? “Abrasief is een ander woord voor snijzand.” Dit snijzand dient als een schuurmiddel. Wanneer er abrasief wordt toegevoegd aan water, ontstaat er extra slijtage aan het plexiglas. Hierdoor gaat het plexiglas snijden een stuk gemakkelijker.

GEEN AANTASTING VAN STRUCTUUR OF KLEUR

Ondanks dat plexiglas een sterk materiaal is, komt de waterstraalsnijmachine er wel doorheen. Deze machine komt bijna overal doorheen, dus ook door kunststof. Doordat er bij waterstraalsnijden geen warmte vrijkomt, wordt het plexiglas niet aangetast op het gebied van structuur of kleur.

Plexiglas laten snijden door Aan de Stegge

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van plexiglas snijwerk? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van meer informatie of het inschakelen van onze expertise.

Wil je weten wat het kost wanneer je plexiglas snijwerk door ons laat uitvoeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

nl_NLDutch