Porsche Approved: Duitse Porsche met garantie

Ben jij van plan om een Porsche in het buitenland te kopen? Bijvoorbeeld in Duitsland? Dan hebben wij wat tips voor je!

Tip 1: Koop je Porsche met garantie in Duitsland

Wij raden altijd aan om in Duitsland te kijken. Duitsland heeft veel mooi uitgevoerde Porsches die je vindt via websites als autoscout24.de en mobile.de. Beide sites zijn in de Nederlandse taal beschikbaar, klik op het vlaggetje bovenaan de pagina.

Wij raden echter vooral aan om gericht te zoeken via de website van Porsche zelf. Je kunt hier een Duitse Porsche vinden met goede garantie. Porsche noemt deze garantie ‘Porsche Approved Garantie’. De Porsche wordt gecheckt met een checklist van 111 punten (‘111 Punkte Check’) en je één of twee jaar garantie. In deze Duitse folder bekijk je alle checkpunten, voorwaarden en garanties.

Tip 2: Laat je bpm-aangifte berekenen door een professional

Wanneer je een auto importeert in Nederland, moet je bpm-aangifte doen. Je kunt je bpm-aangifte zelf doen, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit best lastig zijn. Naast het invullen van de bpm-aangifte zelf, moet je informatie inwinnen over bpm-aangifte voor je rest-bpm. Hier zul je waarschijnlijk een dag aan kwijt zijn.

Wanneer je wel ervaring hebt met de bpm-aangifte en toegang hebt tot systemen en koerslijsten, zoals wij, dan gaat de bpm-aangifte voor je Porsche een stuk sneller en wellicht zelfs voordeliger, we hebben namelijk toegang tot alle manieren van bpm-aangifte doen. Verschillen tussen de manieren van het berekenen van de restwaarde, waar de rest-bpm van afhankelijk is, kunnen heel groot zijn!

Tip 3: Maak vooraf een kostenplaatje

Voordat je de Porsche koopt, raden wij aan om een totaaloverzicht te maken van de kosten. Je wil immers niet voor verassingen komen te staan! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor aanschaf van de auto, de transportkosten, het bpm-bedrag, de rdw-keuring en de nieuwe Nederlandse kentekens. Meestal is het voor je verzekeraar nodig om een alarm in de Porsche te bouwen, hier kunnen wij je over adviseren.

Tip 4: Onderhandel met de verkoper

Het hoort een beetje bij een auto kopen; onderhandelen. Dit gaat in Duitsland wel iets anders dan in Nederland. In Duitsland gaat de autohandel sneller en worden auto’s over het algemeen zeer scherp aangeboden. Omdat de verkopende Duitse partij met kleine marges werkt, moet je niet standaard rekenen op duizenden euro’s korting op je Porsche.

Ga uit van maximaal ongeveer 1,5% tot 3%. Denk daarnaast eens verder dan onderhandelen over de verkoopprijs, vaak is de dealer best bereid om iets anders bij de auto te leveren. Zoals garantie op de Porsche (wanneer je buiten de ‘Approved’ selectie kijkt, anders krijg je dit al), een volle tank brandstof of een setje winterbanden. Zorg dat je altijd alles goed vastlegt in het koopcontract, om achteraf discussie te voorkomen.

Tip 5: Laat je Porsche ophalen door een transportbedrijf

Wanneer je de Porsche hebt gekocht in Duitsland, dan moet de auto nog naar Nederland worden gebracht. Dit kun je zelf doen, maar wij raden aan om de Porsche veilig en verzekerd te laten transporteren op een trailer. Wanneer je zelf de auto gaat halen komen daar ook een hoop, wellicht onverwachte kosten bij kijken. Denk aan het trein- / vliegticket of kosten van een tweede auto, een tijdelijk kenteken met verzekering en brandstofkosten. Om nog maar te zwijgen over de tijd die je hieraan kwijt bent. Het is dus veel handiger en verstandiger om je auto in Duitsland op te laten pikken door een transportauto. Zorg dat je transporteur goed verzekerd is, en dat hij de auto controleert bij het ophalen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Porsche in Duitsland of het importeren van de Porsche in Nederland? Je kunt ons altijd een vraag stellen!