Rest-BPM, wat is dat?

Alwin-Kroon

BPM is een term die de vaste volgers van Importeermijnauto.nl vaak lezen. Wanneer je in Nederland een auto koopt, betaal je in de meeste gevallen BPM. Eigenlijk is het gewoon een belasting op voertuigen, die wordt berekend op basis van de Co2-uitstoot van de auto. Maar wat betekent van ‘rest-BPM’?

Rest-BPM

Wie een tweedehands auto importeert, betaalt niet het volledige BPM-bedrag. De zogenoemde ‘rest-BPM’ wordt berekend op basis van meerdere factoren, zoals de leeftijd en kilometerstand van de auto. Net zoals een nieuwe auto in waarde daalt, zo daalt ook het restbedrag dat aan BPM betaalt moet worden.

Rest-BPM berekenen

Het berekenen van de rest-BPM mag van de Belastingdienst op meerdere manieren. Wanneer je een auto invoert mag je dus zelf kiezen welke methode voor jou het meest gunstig is. Meerdere berekeningen hebben ook verschillende uitkomsten, daarom is het verstandig om de meest gunstige manier te laten berekenen door de expert die beschikt over alle software, kennis en berekeningsmethodes. Op die manier weet je zeker dat jij op de gunstigste manier aangifte doet en zo min mogelijk rest-BPM betaalt.

Berekening van de rest-BPM

Wil je dat wij de berekening van de rest-BPM voor jou maken? Vul hier je gegevens in en ontvang vrijblijvend een offerte!