Pas op met tijdelijke kentekenplaten bij zelf ophalen importauto!

Zelf ophalen importauto 1

Pas op met tijdelijke kentekenplaten wanneer je zelf jouw importauto zelf ophaalt. Een klant van Importeermijnauto.nl nam het risico en kreeg een boete van maar liefst €3137,-! De Nederlandse overheid vindt namelijk dat je BPM ontduikt wanneer je als inwoner van Nederland op dit soort buitenlandse kentekenplaten rondrijdt. Zelfs al is dit voor één dag.

Wat zijn tijdelijke kentekenplaten?

Zelf je importauto ophalen en terugrijden over de weg doe je met tijdelijke kentekenplaten. Dit zijn 5 daagse kentekens (Duits: zollkennzeichen, of kurzzeitkennzeichen) die je in Duitsland aanvraagt. Wij raden echter stellig af om een auto te vervoeren op deze manier. Wij bieden dan ook geen ondersteuning bij het aanvragen van een dergelijk kenteken. Onze manier van autotransport is op een trailer. Veilig, gemakkelijk en verzekerd.

Boete op basis van het totale BPM bedrag.

De boete die een klant van Importeermijnauto.nl kreeg is gebaseerd op het BPM bedrag dat de Belastingdienst zelf heeft berekend. Deze klant stuurde ons een scan van de boete. In de brief stond vermeld dat er €3137,- boete in rekening gebracht wordt. 10% van het totale BPM bedrag van €31.378,- volgens de Belastingdienst. Het was een stuk voordeliger geweest om het transport te laten doen via Importeermijnauto.nl!

Zelf je importauto ophalen? Is dat wel zo voordelig?

Mensen zijn er vaak van overtuigd dat het zelf ophalen van de importauto veel voordeliger is dan vervoer met een verzekerd transport. Onderaan de streep valt de besparing echter enorm tegen en is het risico een stuk groter. Heb je wel eens gedacht aan de kosten voor je eigen vervoer, de brandstofkosten op de terugweg, de kosten voor tijdelijke kentekenplaten en de kosten voor een tijdelijke verzekering? Vaak is een verzekering duur en niet allrisk. We gaan er liever niet vanuit, maar het zou zonde zijn wanneer je onderweg een aanrijding krijgt en niet verzekerd bent!

een-auto-kopen-in-duitsland

Wat zijn de kosten voor transport van mijn importauto?

De kosten voor transport van je importauto vanuit Duitsland liggen bij ons tussen de €350,- en €950,-. Koop je een auto net over de grens dan geldt er een laag tarief. Staat jouw importauto bovenop een berg in Zuid Duitsland, dan betaal je wat meer. Weten wat het transport van jouw importauto precies kost? Stuur ons even een mailtje met de advertentie, postcode of plaatsnaam.