FAQ (veelgestelde vragen)

Over Importeermijnauto.nl

Hoe zit het met bijtelling op de importauto?

De fiscale bijtelling over de importauto wordt niet berekent over de prijs na import, maar over de toenmalige Nederlandse nieuwprijs inclusief BPM.

Meer informatie 1 0

Kan ik een importauto zakelijk importeren?

Ja, veel auto’s worden zakelijk geïmporteerd (intracommunautaire verwerving). Wanneer wij voor jou bij de buitenlandse dealer het BTW-nummer overleggen, kan de auto BTW-vrij worden geleverd. Ter garantiestelling vragen veel (Duitse) autobedrijven een ‘BTW-deponering’, dat wil zeggen dat de auto inclusief buitenlandse BTW wordt aangeschaft en dat het deponeerde BTW-bedrag wordt teruggestort na aantonen van de Nederlandse inschrijving.

Meer informatie 1 0

Wat voor een auto import bedrijf zijn jullie?

Importeermijnauto.nl is onderdeel van MIAVU Automotive B.V., waarvan Importeermijnauto.nl zich specialiseert in het importeren van auto’s uit het buitenland. Wij kunnen bemiddelen, adviseren en je begeleiden in het gehele importproces.

Meer informatie 1 0

Hoe kom ik in contact met jullie?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 029-7712555 of per mail: info@importeermijnauto.nl of kom naar onze showroom in Uithoorn op de Amsterdamseweg 10a.

Meer informatie 3 0

Waar zijn jullie gevestigd?

Onze showroom is gevestigd op industriepark Uithoorn onder de rook van Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer, schuin tegenover de VW/Audi dealer en naast Profile Tyrecenter. Ons adres is: Amsterdamseweg 10a – 1422 AD Uithoorn

Meer informatie 0 0

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur. Voor volledige aandacht kun je het beste een afspraak met ons maken, dit voorkomt onnodig wachten. Neem contact met ons op via 029-7712555 of per mail: info@importeermijnauto.nl

Meer informatie 1 0

Zoeken importauto

Wanneer heb ik mijn importauto?

De importauto moet na aankoop gekeurd, getransporteerd en ingevoerd worden. In Nederland wordt de auto zo spoedig mogelijk bij de RDW ingevoerd en is het wachten op de Nederlandse (auto)papieren en het autokenteken. Gemiddeld duurt het importproces 2 tot 3 weken.

Meer informatie 0 0

Kan ik zelf een auto importeren?

Ja, dat kan zeker maar de praktijk wijst uit dat het veel tijd kost en een administratieve rompslomp is. Los daarvan is het voor een leek een vaak onbekende en dus onzekere markt. Onderschat het gehele importproces vooral niet. Mensen zeggen vaak dat het ze achteraf toch wel erg veel tijd kostte, meer dan dat men verwachtte. Daarom zijn wij er, om je te ontzorgen.

Meer informatie 0 0

Kennen ze in Duitsland een vorm van APK?

Ja, in Duitsland heet dit een TÜV-keuring, die in Nederland door de RDW erkent wordt als Nederlandse APK. Deze ‘Duitse APK’ is 2 jaar geldig en bovendien strenger dan de Nederlandse APK, want bij een TÜV-keuring wordt er ook gekeken naar later ingebouwde accessoires.

Meer informatie 0 0

Kan ik een onafhankelijke keuring laten uitvoeren?

Ja, in overleg met de dealer is dit vaak mogelijk. Bij een onafhankelijke keuring wordt de auto kritisch bekeken en beoordeeld. Een objectief keuringsrapport over de actuele conditie van de importauto wordt vervolgens opgemaakt. Wij werken samen met een onafhankelijk keuringsbedrijf, die de auto op 150 punten controleert én (detail)foto’s maakt en dit rapport digitaal toestuurt.

Meer informatie 1 0

Hoe weet ik of de kilometerstand van de importauto klopt?

Met een kritische blik en doordacht kijkend naar een importauto kun je – op zekere hoogte – zekerheid krijgen over de kilometerstand. Wij informeren altijd naar de inhoud van de onderhoudsboekjes, of de tellerstand matcht met de uitgevoerde (dealer)beurten en vaak is een inzage van de schade-/onderhoudshistorie op te vragen. Een goed dealeronderhouden auto die jijzelf of wij importeren verkleint sterk het risico.

Meer informatie 0 1

Hoe weet ik de staat van de importauto?

Tegenwoordig staan er veel duidelijke foto’s van de te koop aangeboden auto op internet, daarnaast spelen andere factoren een rol zoals dat de importauto aangeboden wordt door een officiële merkdealer. Zij hebben vaak een kwaliteitscertificaat (bv. BMW Premium Selection), dat gecombineerd wordt met een bepaalde vorm van garantie. Als je de zaken uit handen geeft en het contact met de dealer aan ons toevertrouwd, hanteren wij een meervoudige puntencheck, informeren we naar de schadehistorie, vragen we naar de status van de auto, controle van het onderhoudsboekje en laten de staat van de importauto vastleggen in het koopcontract. Ga je zelf op zoek: geloof niet in mooie praatjes en een prijs die too good to bo true is.

Meer informatie 0 0

Kunnen jullie mij helpen met de aankoop van de importauto?

En of. Importeermijnauto.nl bemiddeld, begeleid en regelt graag voor je de aankoop van een importauto. Wij kunnen het gehele importproces voor je overnemen.

Meer informatie 0 0

Kan ik onderhandelen met een buitenlandse (merk)dealer over de prijs?

Ja, net als in Nederland kun je gewoon met de dealer onderhandelen over de prijs. De onderhandelingsverhoudingen zijn daarentegen niet altijd hetzelfde. In Duitsland werkt men vaak met een vaste prijs (‘Fest Preis’) en is het niet geheel ongebruikelijk dat er niet of nauwelijks van de vraagprijs afgeweken wordt.

Vind je dit lastig of spreek je de taal niet of nauwelijks: wij kunnen dit voor je overnemen. Over het onderhandelde kortingsbedrag vragen wij 15% provisie.

Meer informatie 0 0

Wat is het verschil tussen een officiële dealer en onafhankelijke dealer?

Een officiële dealer is een merkgebonden dealer. Hij is leverancier van een specifiek merk en valt onder de vlag van een fabrikant. Zij moeten hun werkwijze toepassen zoals de fabriek dat voorschrijft en worden daarop gecontroleerd. Een groot voordeel van de officiële dealer is dat – indien nodig – kunt terugvallen op de importeur, dan wel de fabriek. Maar ook dat ze werken met bepaalde aflevercriteria en kwaliteitsnormen maakt een importauto bij een merkdealer interessant. Dat wil niet zeggen dat een onafhankelijke dealer, ook wel universele dealer genoemd, minder goed is. Integendeel, zij kunnen een goede specialist zijn en voeren vaak meerdere merken.

Meer informatie 0 0

Kan ik bij jullie ook terecht voor een auto uit een ander land dan uit Duitsland?

Jazeker, wij kunnen in principe vanuit elk land een auto importeren. Het is echter zo dat onze kennis zich voornamelijk richt op de importlanden als Duitsland en België. Wij raden dan ook om vooral te kijken naar omringende landen.

Meer informatie 0 0

Waarom een auto uit Duitsland importeren?

Waarom niet? Het aanbod is in het buitenland groter en beter, de prijs vaak lager en de auto’s hebben veelal een lagere kilometerstand en zijn luxer uitgevoerd. Dankzij het internet en de Europese munteenheid is het zoeken en kopen van een importauto bovendien een stuk makkelijker geworden. Het loont zeker om verder te kijken dan binnen onze grens.

Meer informatie 0 0

Hoe zoek ik naar een geschikte importauto?

Er zijn een aantal veelgebruikte websites om te zoeken naar een importauto. De meest bekende zoeksites voor Duitse auto’s zijn www.mobile.de en www.autoscout24.de. Voor Belgische importauto’s is www.autoscout24.be geschikt. Je kunt ons inschakelen om te zoeken naar de ideale importauto. Met onze kennis en ervaring kunnen wij een goede importauto veilig en vakkundig importeren. Meer […]

Meer informatie 1 0