Volkswagen best verkochte automerk

Volkswagen, een automerk waar je niet omheen kunt. In bijna ieder lijstje prijkt VW bovenaan. Ook in oktober dit jaar verkocht het Duitse automerk weer de meeste nieuwe auto’s in Nederland (bijna 3000 stuks). En wanneer de statistieken over auto import van dit jaar weer bekend worden gemaakt, kun je er de klok op gelijk zetten dat de meeste occasions van Volkswagen afkomstig zijn. Omdat de vraag groot is, hebben wij drie tips op een rijtje gezet voor het importeren van een Volkswagen.

1 – Kijk in Duitsland

Wij raden aan om je Volkswagen te zoeken in Duitsland. Volkswagen zelf is Duits en het aantal Golfjes, Polo’s en andere VW’s is enorm! Want Duitsers zijn simpelweg gek op Duitse auto’s. Neem eens een kijkje op Autoscout24.de en kijk of er een leuke VW voor jou tussen zit. Duitsland is een goede bron voor auto’s omdat het aanbod enorm is, de transportkosten laag zijn en de taalbarrière klein is. Toch geen zin om Duits te praten? Wij kunnen je helpen bij het contact met de dealer.

2 – Koop een ‘Das welt auto’

Volkswagen heeft een occasionselectie die aan speciale voorwaarden moet voldoen. Zo’n auto noemt VW een ‘Das Welt Auto’. Dit occasionlabel is te koop bij de Duitse volkswagendealers en is te vinden via de Duitse website van Volkswagen. Met een Duitse Volkswagen occasion die onder de Das Welt selectie valt, kun je erop vertrouwen dat je een kwalitatief goede auto koopt.

3 – Zoek een ‘jahreswagen’

Een begrip dat we in Nederland niet kennen is de ‘Jahreswagen’. Jahreswagens zijn auto’s die korte tijd gereden zijn door een medewerker van het automerk. Alle bekende Duitse merken bieden deze modellen aan met een lage kilometerstand en fabrieksgarantie. Ook Volkswagen biedt jahreswagens aan. Zoek hier jouw Duitse Volkswagen Jahreswagen. VW biedt soms zelfs tot vijf jaar garantie op de Duitse occasions die een jahreswagen geweest zijn!