Volvo importeren is gewoon slim

Volvo Hond Hund

Volvo, misschien wel het netste automerk dat wij kennen. Het cliché van de Volvo rijder is een gezin met twee kinderen, een labrador en een Volvo V70 Estate. Meestal staat de stationcar op de oprit van een twee-onder-een-kap woning in een nette jaren ’30 wijk. Volvo is degelijk, veilig en netjes. En daarmee scoort Volvo ook vooral bij een ‘nette doelgroep’. 

Nieuwe doelgroep Volvo

Maar de laatste jaren zien we een tweede groep Volvo kopers de weg vinden naar de dealer. De (jonge) lease rijder heeft Volvo ontdekt. Met name door Volvo’s met voordelige bijtelling, zoals de V60 Plug-in Hybrid met 7% bijtelling en V40 modellen met 14% bijtelling. En dit jaar kwam Volvo met een nieuwe zet in de vorm van de XC90 T8 die voordat hij bij de dealer stond al uitverkocht was. Slimme leaserijders zien nu in dat een Volvo rijden een zeer goed alternatief is voor bijvoorbeeld een Audi, BMW of Mercedes.

Volvo V40 importeren

Wij krijgen steeds vaker slimme mensen over de vloer die een Volvo zoeken in het buitenland. Omdat een Volvo importeren meer biedt voor minder geld. Volvo kent naar onze mening al een goede prijs/kwaliteit verhouding, maar de prijs voor een Volvo in bijvoorbeeld Duitsland is nóg een stukje netter!

Veel interesse Volvo importeren

Wij zien een toenemende interesse in het importeren van een Volvo. In de vorige maand alleen al mochten wij bijvoorbeeld een Volvo V60 en een Volvo XC90 importeren. Beide auto’s vonden we in Duitsland. Daarnaast werden we platgebeld voor de nieuwe Volvo XC90 T8 die nu in Nederland uitverkocht is.

Volvo bijtelling hybride

De Volvo XC90 T8 is in Nederland dit jaar zelfs uitverkocht!

Slim? Een Volvo waar ‘de kop af is’

Een Volvo is een auto die in de wat hogere prijsklasse valt. De klasse waar relatief het meeste auto’s uit het buitenland geïmporteerd worden. Hoe dat komt? Een jong gebruikte Volvo heeft al een stuk van de prijs afgeschreven. Automatisch valt dan ook de BPM voordeliger uit dan op een gloednieuwe auto. En geloof het of niet, een auto importeren uit het buitenland kan echt vele duizenden euro’s schelen. Het is dus slim om een Volvo te kopen waar ‘de kop af is’. De kilometerstand is vaak nog laag, waardoor je een vrij nieuwe auto in Duitsland koopt.

Volvo lage kilometerstand

Een auto waar de kop af is heeft meestal een lage kilometerstand

Zweden pakken het slim aan

De Zweden pakken het slim aan. We denken dat het succes van Volvo nog wel een tijdje blijft toenemen. Volvo’s met voordelige bijtelling, hybride modellen. En gewoon veel luxe en veiligheid voor een nette prijs. Ook in Duitsland lijken steeds meer mensen de weg naar de Volvo dealer te vinden, waardoor er veel keuze is uit Duitse occasions. Al zijn de Scandinavische landen en Nederland relatief een nog grotere afzetmarkt.

Volvo V60 DUitse

Een Volvo V60 uit Duitsland, vers op Nederlandse kentekenplaten!

Conclusie; iemand die een Volvo laat importeren is slim bezig

Een Volvo kopen is op zich al een verstandige keuze. Degelijkheid, luxe, ruimte en veiligheid voor een nette prijs. Maar een Volvo in het buitenland kopen is nog slimmer. Het scheelt geld als je een Volvo laat importeren uit het buitenland. Lees hier alles over het importeren van een Volvo, de garantie op een Volvo uit Duitsland en andere info over Volvo in het buitenland.

Volvo XC90 uit Duitsland