Watersnijden

Watersnijden wordt als techniek breed ingezet bij de bewerking van allerlei materialen en kent veel voordelen. Wij leveren precisiewerk af door de nauwkeurigheid van waterstraalsnijden.

Hoe werkt watersnijden eigenlijk?

Met waterstraalsnijden kunnen wij op een behendige manier door een grote variëteit aan materialen heen snijden met behulp van water en fijn zand. Deze snijtechniek noemen we waterstraalsnijden. Met de toevoeging van abrasief aan het water, ontstaat er extra slijtage aan het materiaal dat gesneden wordt. Hierdoor ontstaat de snede makkelijker en sneller. Dit is dan ook de reden dat wij vooral met abrasief werken. Deze methode komt ook ten goede aan de nauwkeurigheid van watersnijden. Na het waterstraalssnijden is het materiaal namelijk meteen vlak en treedt er weinig snijverlies op. Daarom is het bijna nooit nodig om het materiaal na te bewerken.

DE WATERSTRAALMACHINE IS GESCHIKT VOOR ALLERLEI SOORTEN MATERIALEN

De waterstraalsnijmachine komt bijna door alle materialen heen. Denk hierbij onder andere aan staal, Roestvrijstaal, aluminium en koper. Doordat er bij waterstraalsnijden geen warmte vrijkomt, wordt geen enkel materiaal aangetast op het gebied van structuur of kleur.

Door de nauwkeurigheid waarmee materiaal bewerkt wordt met een waterstraalmachine is deze manier van snijden erg geschikt voor het vervaardigen van machineonderdelen. Ook is de nauwkeurigheid van waterstraalsnijden goed toe te passen bij het uiteenlopende materiaalgebruik. Een waterstraalsnijder snijdt door veel verschillende materialen heen. Aan de Stegge zet waterstraalsnijden voornamelijk in voor machineonderdelen, bouwproducten en gevelbelettering.

 

watersnijden

Waterstraalsnijden is mogelijk voor gebruik bij de volgende materialen:

  • Staal
  • Roestvaststaal
  • Aluminium

Precisiewerk dankzij watersnijden

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van watersnijwerk? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van meer informatie of het inschakelen van onze expertise.

Wil je weten wat het kost wanneer je watersnijwerk door ons laat uitvoeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

nl_NLDutch