Het importeren van auto’s uit Duitsland is de laatste jaren erg populair. De belangrijkste reden dat veel Nederlanders een auto importeren uit Duitsland is simpelweg het grote prijsverschil.

Het importeren van een auto uit Duitsland is goedkoper omdat een groot deel van de BPM (de aanschafbelasting op nieuwe auto’s) afgeschreven kan worden. Dit betekent dat u niet het hele BPM bedrag betaalt! De meeste auto’s in Duitsland zijn luxer uitgevoerd dan de modellen die hier in Nederland rondrijden. Het is dus mogelijk om voor een relatief lage prijs, een zeer luxe auto aan te schaffen.

We gaan kort met jou in gesprek en inventariseren jouw (zoek)eisen en wensen. Hierin hebben wij een adviserende rol.


Wij gaan naar aanleiding van ons gesprek op zoek naar importauto’s die binnen jouw wensenkader vallen. Hierin maken wij een selectie, die we aan jou voorleggen met een voorzichtige BPM-indicatie.


De feedback die wij van jou krijgen is bepalend. De auto waarvan jij denkt: ‘Ja, dat is ‘m!’ gaan wij namelijk achteraan.


We nemen contact op met de desbetreffende dealer en informeren naar de gehele status van de auto afgaand op onze 18 puntencheck. Wij willen een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de importauto. Dit koppelen we terug naar jou en geven een zeer gerichte indicatie van de rest-BPM.


Je staat achter de keuze van je importauto en geeft ons akkoord om het importproces in gang te zetten en je bent akkoord gegaan met onze offerte.


We nemen wederom contact op met de dealer en gaan onderhandelen met de autodealer over de prijs van de importauto. Als de deal (in overleg met jou) vast is gelegd, hebben we een officiële ‘GO’.


De deal gaan we sluiten en zetten (met nodige zekerheden en afspraken) een koopcontract op. Het koopcontract sturen we met een overeenkomst als opdracht van Importeermijnauto.nl naar de dealer op en bij retournering hebben we de bevestiging compleet.


De betalingsgegevens van de dealer gaan naar jou (de klant) en het is de initiatief van de klant om de betaling van de auto te doen. Vrees niet, wij begeleiden jou hierin. Zo checken wij de gegevens van de dealer, die we vervolgens weer naar jou sturen. We blijven de tussenpersoon tussen de klant en de dealer, maar de klant bepaalt de betaling.


Als de importauto betaald is en de auto gereed is om op te halen, sturen wij onze huistransporteur op pad. Zij zullen de auto bij de dealer ophalen en veilig en verzekerd naar Nederland rijden.


Je importauto is afgeleverd en wordt in onze showroom in Uithoorn gestald. Hier staat de auto veilig, verzekerd én droog.


We bieden de importauto aan voor een RDW-keuring en registratie. De douane-inklaring en BPM-aangifte (op naam van de klant) worden geregeld.


Het kan voorkomen dat een verzekering eisen stelt aan een alarmsysteem of dat jij nog specifieke accessoires ingebouwd wilt hebben, zoals een carkit of zelfs chiptuning. Dit kunnen wij voor je regelen.


In de tussentijd wachten we op de nieuwe (luxe) kentekenplaten en papieren. Als dat binnen is en de importauto gereed, leveren we de auto af in onze showroom, bij jou thuis of op kantoor.