Zorgen om kilometerstand? Makkelijk te voorkomen

import kilometerstand zeker zekerheid

Op blogs en in nieuwsberichten is te lezen dat de kilometertellers van importauto’s vaak terug zouden worden gedraaid. Wat daar niet bij verteld wordt, is dat dit vaak pas in Nederland blijkt te gebeuren. Wij laten je zien dat een auto kopen in Duitsland helemaal niet onveilig en onbetrouwbaar is.

Onderzoek van de VAT en RDW

De Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) en de Dienst Wegverkeer (RDW), hebben samen onderzoek gedaan de kilometerstanden van importauto’s. Daaruit blijkt dat een klein deel van de auto’s in Nederland, die afkomstig zijn uit Duitsland, een teruggedraaide kilometerteller hebben. De vereniging onderzocht 5200 auto’s en zag dat er bij ongeveer 10% geknoeid was.

Terugdraaien van teller importauto gebeurt juist vaak in Nederland, daarom liever zelf importeren

Wat hierbij door de meeste media niet vermeld wordt, is het moment waarop dit gebeurt. Martin Huisman van de VAT zei hierover het volgende in het NOS Radio 1 Journaal: “Er zitten wat stappen tussen de verkoper en de koper in Nederland. Dat is een schimmig gebied. Maar vaak wordt het terugdraaien in Nederland gedaan.” Daarom zeggen wij ook; koop je auto zelf in Duitsland.

Koop je auto zelf in Duitsland

Kortom, de auto’s met een Duitse oorsprong worden vaak pas in Nederland gedaan, waarschijnlijk op het moment van importeren. Vervolgens verkopen zij de auto in Nederland en zit de koper met de gebakken peren. Daarom raden wij aan om je importauto zélf, of met onze hulp, bij een gerenommeerde Duitse (merk)dealer te kopen.

Schakel een expert in

Een auto import expert nodig? Wij importeren jaarlijks met succes honderden auto’s. Wij kennen de Duitse markt, hebben verstand van auto’s en weten waar we op moeten letten. Als bemiddelaar staan wij volledig aan uw kant om de ideale, betrouwbare auto te vinden. Toch liever zelf zoeken naar een importauto? Wij hebben een paar tips voor je opgesteld om een betrouwbare importauto te zoeken.

3 tips: Wat moet ik doen om een goede importauto te kopen?

Wil jij een goede auto kopen in Duitsland? Wij hebben als import-expert jaren ervaring met het aankopen van auto’s op de Duitse markt. Uit onze ervaringen weten wij dat er een aantal basishandelingen zijn waardoor je nagenoeg zeker bent van een betrouwbare aankoop:

1 – Koop een auto bij een officiële dealer in Duitsland

Wil je een auto kopen in Duitsland? Kijk dan altijd bij een officiële merkdealer of een gerenommeerd autobedrijf. Net zoals in Nederland zit er een verschil in auto-aanbieders, de een is zeer betrouwbaar en de ander niet. Vanuit onze expertise kunnen we zeggen dat je met gezond verstand eigenlijk al kunt bepalen of je bij een betrouwbaar bedrijf koopt of niet.

2 – Check de onderhoudsboekjes

Vraag altijd naar de onderhoudsboekjes. De onderhoudsbeurten, data en bijbehorende kilometerstanden geven je een goed beeld van de geschiedenis van de auto.

3 – Laat de kilometerstand vastleggen

Wanneer je uiteindelijk het koopcontract opstelt, laat dan de kilometerstand van de auto vastleggen.

Nog een tip: Kijk naar de officiële occasionselectie

Wil je de maximale zekerheid bij je aankoop, inclusief garantie? Neem dan eens een kijkje bij de officiële merkdealer. Merken als Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen en Volvo, bieden allemaal een occasionselectie aan waarbij jong gebruikte Duitse auto’s inclusief garantie worden verkocht. Inclusief een gegarandeerde kilometerstand.